Un innovador dispositiu low-cost per a les lesions greus del sistema nerviós perifèric
Rodríguez Meana, Bruno (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Del Valle, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Navarro, X. (Xavier) (Xavier) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Un innovador dispositivo low-cost para las lesiones graves del sistema nervioso periférico
Títol variant: An innovative low-cost device for serious peripheral nervous injuries
Data: 2021
Resum: Recuperar la funcionalitat motora i la sensibilitat d'un membre després de sofrir una lesió greu requereix la implantació d'una pròtesi o conducte nerviós, i d'un dispositiu electrònic (interfície nerviosa perifèrica) que connecti el nervi amb el múscul. Investigadors de l'Institut de Neurociències de la UAB, en col·laboració amb l'Escola Superior de Sant'Anna (Pisa), han desenvolupat un innovador dispositiu (Regenerative Cuff Electrode, RnCE) que integra les dues funcionalitats i que, en models animals ha mostrat bons resultats. El mètode de fabricació permet modificar fàcilment el disseny del dispositiu ajustant-lo a diferents situacions. A més, els costos i el temps de manufacturació són reduïts.
Resum: Recuperar la funcionalidad motora y la sensibilidad de un miembro tras sufrir una lesión grave requiere la implantación de una prótesis o conducto nervioso, y de un dispositivo electrónico (interfaz nerviosa periférica) que conecte el nervio con el músculo. Investigadores del Instituto de Neurociencias de la UAB, en colaboración con la Escuela Superior de Sant'Anna (Pisa), han desarrollado un innovador dispositivo (Regenerative Cuff Electrode, RnCE) que integra las dos funcionalidades y que, en modelos animales ha mostrado buenos resultados. El método de fabricación permite modificar fácilmente el diseño del dispositivo ajustándolo a diferentes situaciones. Además, los costes y el tiempo de manufacturación son reducidos.
Resum: Recovering the motor functionality and sensation of a limb after suffering a serious injury requires the implantation of a prosthesis or nerve conduit, and of an electronic device (peripheral nerve interface) that connects the nerve to the muscle. Researchers from the UAB Institute of Neurosciences, in collaboration with the Sant'Anna School in Pisa, Italy, have developed an innovative device (Regenerative Cuff Electrode, RnCE) that integrates both functionalities and that has shown good results in animal models. The manufacturing method allows the design of the device to be easily modified by adjusting it to different situations. In addition, manufacturing costs and time are reduced.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2021, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 637.4 KB

Español
3 p, 668.8 KB

English
3 p, 582.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-05-04, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir