El discurso sobre la paz en Colombia. Revista semana
Gaviria Riaño, Juan Guillermo
Giró, Xavier, dir.

Data: 2022
Resum: Aquesta tesi, des de la mirada de l'Anàlisi Crítica del Discurs (ACD), indaga a la cobertura periodística del conflicte colombià i, de manera específica, en el procés de pau entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC (2012-2016). El periodisme no és només un observador dels fets, sinó que des dels mitjans rau en la condició de contribuir i estimular les pràctiques de resolució del conflicte per la via negociada o per la solució militar. El periodisme de pau dóna unes eines per a la millor cobertura dels conflictes. Aquesta tesi centra l'estudi en la cobertura que va fer la revista Semana, de Colòmbia, centrada en l'anàlisi i l'actualitat dels fets. La investigació fa un estudi del discurs de la revista, dels recursos lingüístics que utilitza, però també analitza la mirada ideològica en abordar el conflicte armat colombià.
Resum: Esta tesis, desde la mirada del Análisis Crítico del Discurso (ACD), indaga en la cobertura periodística del conflicto colombiano y, de manera específica, en el proceso de paz entre el gobierno colombiano y la guerrilla de las FARC (2012-2016). El periodismo no es sólo un observador de los hechos, sino que desde los medios está en la condición de contribuir y estimular las prácticas de resolución del conflicto por la vía negociada o por la solución militar. El periodismo de paz da unas herramientas para la mejor cobertura de los conflictos. Esta tesis centra el estudio en la cobertura que hizo la revista Semana, de Colombia, centrada en el análisis y la actualidad de los hechos. La investigación realiza un estudio del discurso de la revista, de los recursos lingüísticos que utiliza, pero también analiza la mirada ideológica al abordar el conflicto armado colombiano.
Resum: This thesis, from the perspective of Critical Discourse Analysis (CDA), investigates the journalistic coverage of the Colombian conflict and, specifically, the peace process between the Colombian government and the FARC guerrillas (2012-2016). Journalism is not only an observer of the facts, but from the media is in a position to contribute and stimulate the practices of conflict resolution through negotiated or military solutions. Peace journalism provides tools for better coverage of conflicts. This thesis focuses the study on the coverage made by the magazine Semana, from Colombia, focused on the analysis and current events. The research carries out a study of the magazine's discourse, of the linguistic resources it uses, but also analyzes the ideological perspective when addressing the Colombian armed conflict.
Nota: Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Programa de Doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Tesi doctoral ; Text ; Versió publicada
Matèria: Periodisme ; Periodismo ; Journalism ; Discurs ; Discurso ; Speech ; Conflicte ; Conflicto ; Conflict ; Ciències Socials

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/675192


1158 p, 13.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2022-09-23, darrera modificació el 2023-01-07



   Favorit i Compartir