Models d'Innovació Urbana i Ciència Ciutadana [104550]
Vilariño Freire, Fernando Luis
Castelló Bueno, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Models of Urban Innovation and Citizenship Science
Additional title: Modelos de Innovación Urbana y Ciencia Ciudadana
Date: 2023-24
Abstract: En l'assignatura "Models d'Innovació Urbana i Ciència Ciutadana" es desenvoluparà un conjunt de casos d'estudi pràctics per part dels alumnes. L'assignatura s'endinsa i aprofundeix en les eines d'innovació oberta, que seran aplicades en els casos d'estudi desenvolupats al territori. Es tracta d'una assignatura amb una visió pràctica que estudia exemples reals d'innovació oberta multi-actor i centrada en el ciutadà, i la seva connexió amb la generació de coneixement a través de la Ciència Ciudadana. Els estudiants tindran la possibilitat d'utilitzar el marc de l'assignatura per desenvolupar investigació-acció (action research), particularment en el context de l'impacte social de la transformació digital, utilitzant Living Labs i Citizen Science com a referència principal en el curs. Els objectius específics són: Aprofundir en el corpus teòric sobre innovació oberta. Desenvolupar la capacitat analítica dels alumnes sobre els reptes de la innovació en les nostres ciutats i comunitats des d'una perspectiva de sostenibilitat. Proporcionar una aproximació crítica, des d'una implementació pràctica, sobre els processos d'innovació, -especialment quells basats en la transformació digital-, i les seves conseqüències de transformació social. Desenvolupar una aproximació crítica sobre l'impacte de la innovació en la ciutadania, i sobre el paper 1 Desenvolupar una aproximació crítica sobre l'impacte de la innovació en la ciutadania, i sobre el paper de la ciutadania en els processos d'innovació, en un context de democratització de l'accès al coneixement i la innovació. Dotar l'alumnat amb el context bàsic pel disseny, desenvolupament, i gestió de processos de Ciència Ciudtadana. Proporcionar experiències de participació en la gestió i comunicació dels resultats del processos de Ciència Ciutadana. Desenvolupar la capacitat dels alumnes per dissenyar, desenvolupar i escalar els resultats de les tasques associades als processos d'innovació, en el contextde Living Labs com a infraestructures de recerca i innovació. Els objectius genèrics són: Preparar els futurs responsables del desenvolupament de processos d'innovació des d'una perspectiva tècnica de qualitat. Proveir els futurs responsables dels processos d'innovació urbana amb una visió crítica sobre el paper de la ciutadadania i el potencial transformador socio-econòmic de la innovació. Proporcionar un base pràctica al marc d'aprenentatge de l'alumnat al voltant dels processos de gestió de la innovació oberta. Capacitar l'alumnat com a gestors de processos de Ciència Ciutadana.
Abstract: In the subject "Models of Urban Innovation and Citizen Science", a set of practical case studies will be developed by the students. The course delves and deepens into the Open Innovation methodologies and tools, which will be applied in the case studies developed in the territory. It is a subject with a practical vision that studies real examples of multi-stakeholder citizen-centric Open Innovation, and its connection with the generation of knowledge through Citizen Science. Students will have the possibility of using the framework fof the subject to develop action research, particularly in the context of the social impact of the digital transformation, using Living Labs and Citizen Science as the main reference in course. The specific objectives are: To deepen into the theoretical corpus on open innovation. To develop the analytical capacity of students on the challenges of innovation in cities and rural areas from a sustainability perspective. To provide a critical approach, from a practical perspective, on the processes of transformation of cities -mainly the digital transformation- and its consequences of social transformation. To develop a critical approach about the impact of innovation on the citizen, and on the role of the citizen in the innovation processes through a multi-stakeholder citizen-centric approach. To provide students with the context of development, tools, and experience for the design, management and the scaling-up of the results of Citizen Science processes. To develop the ability of students to design, develop and scale up the results of the tasks associated 1 To develop the ability of students to design, develop and scale up the results of the tasks associated with open innovation processes, in the context of Living Labs as research and innovation infrastructures. The generic objectives are: To prepare future leaders and managers responsible for the development of open innovation processes from a perspective of technical quality. To provide the future leaders of urban innovation processes with a critical vision of the role of the citizen and the socio-economic transforming power of multi-stakeholder citizen-centric innovation. To provide a practical basis for thelearning framework of students around innovation management processes.
Abstract: En la asignatura "Modelos de Innovación Urbana y Ciencia Ciudadana" se desarrollará un conjunto de casos de estudio prácticos por parte de los alumnos. La asignatura se adentra y profundiza en las herramientas de innovación abierta, que serán aplicadas en los casos de estudio desarrollados en el territorio. Se trata de una asignatura con una visión práctica que estudia ejemplos reales de innovación abierta multi-actor y centrada en el ciudadano, y su conexión con la generación de conocimiento a través de la Ciencia Ciudadana. Los objetivos específicos son: Profundizar en el corpus teórico sobre innovación abierta. Desarrollar la capacidad analítica de los alumnos sobre los retos de la innovación en las ciudades y áreas rurales desde una perspectiva de sostenibilidad. Proporcionar una aproximación crítica, desde una implementación práctica, sobre los procesos de transformación de las ciudades -fundamentalmente la transformación digital- y sus consecuencias de transformación social. Desarrollar una aproximación crítica sobre el impacto de la innovación en el ciudadano, y sobre el papel del ciudadano en los procesos de innovación a través de la gestión de estos procesos. Dotar a los alumnos con el contexto de desarrollo, herramientas y experiencia para el diseño, gestión y comunicación de los resultados de los procesos de Ciencia Ciudadana. Desarrollar la capacidad de los alumnos para diseñar, desarrollar y escalar los resultados de las tareas 1 Desarrollar la capacidad de los alumnos para diseñar, desarrollar y escalar los resultados de las tareas asociadas a los procesos de innovación, en el contexto de Living Labs como infraestructuras de investigación e innovación. Los objetivos genéricos son: Preparar a los futuros responsables deldesarrollo de procesos de innovación desde una perspectiva técnica de calidad. Proveer a los futuros responsables de los procesos de innovación urbana con una visión crítica sobre el papel del ciudadano y el potencial transformador socio-económico de la innovación. Proporcionar un base práctica el marco del aprendizaje de los alumnos en torno a los procesos de gestión de la innovación.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [2500001]
Study plan: Grau en Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [1395]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.3 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
6 p, 109.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-14, last modified 2023-09-16



   Favorit i Compartir