Google Scholar: cites
La evolución hacia un sistema alimentario sostenible, seguro y saludable : nuevas tendencias alimentarias y control de los riesgos emergentes
Hidalgo Moya, Juan Ramón (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: L'evolució cap a un sistema alimentari sostenible, segur i saludable : noves tendències alimentàries i control dels riscos emergents
Títol variant: The evolution towards a sustainable, safe, and healthy food system : new food trends and controlling emerging risks
Data: 2024
Resum: Los sistemas alimentarios desarrollados hasta la fecha son insostenibles y no pueden garantizar, en un futuro inmediato, el derecho humano a una nutrición accesible, saludable y segura. La situación no es irreversible, pero requiere la adopción de medidas normativas de carácter global, nuevas estrategias y una alimentación alternativa, especialmente en lo que se refiere a productos proteicos de origen animal, a fin de reducir o eliminar las consecuencias del cambio climático. Las modificaciones en el sistema alimentario comportan nuevas tendencias y cambios en los hábitos de consumo, así como la introducción de nuevas tecnologías, procesos y nuevos tipos de nutrición, que a su vez comportarán riesgos emergentes que será necesario controlar adecuadamente para preservar la salud y la seguridad de la población.
Resum: Els sistemes alimentaris desenvolupats fins a la data són insostenibles i no poden garantir, en un futur immediat, el dret humà a una nutrició accessible, saludable i segura. La situació no és irreversible, però requereix l'adopció de mesures normatives de caràcter global, noves estratègies i una alimentació alternativa, especialment pel que fa a productes proteics d'origen animal, a fi de reduir o eliminar les conseqüències del canvi climàtic. Les modificacions en el sistema alimentari comporten noves tendències i canvis en els hàbits de consum, així com la introducció de noves tecnologies, processos i nous tipus de nutrició, que al seu torn comportaran riscos emergents que serà necessari controlar adequadament per preservar la salut i la seguretat de la població.
Resum: The food systems that have been developed to date are unsustainable and cannot guarantee, in the near future, the human right to accessible, healthy and safe food. The situation is not irreversible, but it requires the adoption of global regulatory measures, new strategies and alternative food options, especially concerning protein-rich foods of animal origin, in order to reduce or eliminate the consequences of climate change. Changes in the food system entail new food trends and shifts in consumption habits, as well as the introduction of new technologies, processes and foods, which will, in turn, bring about emerging risks that must be adequately controlled to preserve public health and safety.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Seguridad alimentaria ; Hábitos alimentarios ; Nutrición ; Control alimentario ; Medio ambiente ; Food security ; Eating habits ; Nutrition ; Food control ; Environment ; Seguretat alimentària ; Hàbits alimentaris ; Nutrició ; Control alimentari ; Medi ambient
Publicat a: Journal of human security and global law, Vol. 3 (2024) , p. 75-104 (Articles) , ISSN 2938-1487

Adreça original: https://revistes.uab.cat/jhsgl/article/view/v3-hidalgo
DOI: 10.5565/rev/jhsgl.43


30 p, 337.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Journal of Human Security and Global Law
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2024-12-22, darrera modificació el 2025-02-12



   Favorit i Compartir