Google Scholar: cites
Hogares sin familia o familias sin hogar? : un análisis sociológico de las familias de hecho en España
Flaquer, Lluís, 1946- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Data: 1991
Resum: En aquest treball l'autor dóna una ullada als darrers canvis sobrevinguts en l'ambit de les formes familiars a España, centrant-se especialmente en l'aparició recent de les famílies de fet i de les noves llars, en particular les unions consensuals i les famílies monoparentals. En el primer apartat de l'estudi presenta i analitza els escasos materials empírics existents sobre la qüestió, procedents sobretot d'enquestes i de dades censals, mentre que en la darrera part tracta de descriure les transformacions experimentals per la família occidental en el decurs de la passada dècada a través de la hipótesis d'una segona transició familiar, caracteritzada per la intensificació del feminisme i de l'individualisme.
Resum: En este trabajo el autor echa una ojeada a los últimos cambios acaecidos en el ámbito de las formas familiares en España, centrándose especialmente en la aparición reciente de las familias de hecho, y de los nuevos hogares, en particular las uniones consensuales y las familias monoparentales En el primer apartado del estudio presenta y analiza los escasos materiales empíricos existentes sobre la cuestión, procedentes principalmente de encuestas y datos censales, mientras que en la última parte trata de describir las transformaciones experimentadas por la familia occidental en el curso de la pasada década a través de la hipótesis de una segunda transición familiar, caracterizada por la privatización de las normas familiares y por la intensificación del feminismo y del individualisme.
Resum: In this article the author surveys fresh developments of family forms in ain, especially focusing on the discussion of t e recent rise of factual families. and new housebold i. e. non-marital cohabitation and one parent families. In the first section be tries to present and analyse the scarce empirical material on the question available through national surveys and census data, while in the last part of the article un effort is made to describe the changes undergone by the Western family in the last decade through the hypothesis of a second family transition, characterised by the privatisation of family norms and the growth of feminism and individualism.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 36 (1991) p. 57-78, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25093
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v36-flaquer
DOI: 10.5565/rev/papers/v36n0.1587


22 p, 841.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-21, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir