La busca de Jorge Luis Borges : metáfora, metafísica y misticismo
Alonso Hormigo, Ana
Usandizaga, Helena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2011
Resum: El presente trabajo se propone analizar el influjo de la cultura islámica y, muy especialmente, de su vertiente mística, en tres relatos de la 'serie árabe' de Jorge Luis Borges: El Zahir, La busca de Averroes y El acercamiento a Almotásim, analizados en torno a los conceptos básicos de metáfora, metafísica y misticismo, respectivamente. El objeto de este estudio es clarificar las fuentes empleadas en dichos textos para desentrañar las actitudes ideológicas de raigambre árabe que comprenden y la particular interpretación que el autor hace de éstas, dando así una idea más completa y global de la poética borgesiana.
Resum: Aquest treball es proposa analitzar la influència de la cultura islàmica i, molt especialment, de la seva vessant mística, en tres relats de la 'sèrie àrab' de Jorge Luis Borges: El Zahir, La cerca d'Averroes i L'acostament a Almotásim, analitzats al voltant dels conceptes bàsics de metàfora, metafísica i misticisme, respectivament. L'objecte d'aquest estudi és clarificar les fonts emprades en aquests textos per desentranyar les actituds ideològiques d'arrel àrab que comprenen i la particular interpretació que l'autor fa d'aquestes, donant així una idea més completa i global de la poètica borgesiana.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Máster Lengua Española y Literatura Hispánica
Document: Treball final de grau
Matèria: Borges, Jorge Luis, 1899-1986 ; Crítica i interpretació ; Literatura hispanoamericana ; Influència islàmica



46 p, 429.0 KB

25 p, 251.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-10-10, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir