Noves esperances per derrotar el mosquit tigre
Giménez, Nuria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)

Títol variant: Nuevas esperanzas para derrotar al mosquito tigre
Títol variant: New hope for defeating the tiger mosquito
Data: 2011
Resum: Un estudi experimental dut a terme a Sant Cugat del Vallès i a Rubí, coordinat per científics de la UAB, ha avaluat l'eficiència de tres estratègies complementàries -evitar l'aigua estancada, utilitzar insecticides per eliminar larves i adults, i netejar els terrenys d'escombraries- en la reducció de la població de mosquit tigre (Aedes albopictus). Provinent de l'Àsia, és el primer insecte amb capacitat de transmetre malalties tropicals com el dengue o la febre groga a Espanya. La recerca està basada en el recompte d'ous a petites trampes experimentals i els investigadors han observat per primer cop com el seu nombre ha disminuït significativament a les àrees d'intervenció en aplicar les mesures.
Resum: Un estudio experimental llevado a cabo en Sant Cugat del Vallès y Rubí, coordinado por científicos de la UAB, ha evaluado la eficiencia de tres estrategias complementarias -evitar el agua estancada, utilizar insecticidas para eliminar larvas y adultos, y limpiar los terrenos de basura- en la reducción de la población de mosquito tigre (Aedes albopictus). Proveniente de Asia, es el primer insecto con capacidad para transmitir enfermedades tropicales como el dengue o la fiebre amarilla en España. La investigación está basada en el recuento de huevos en pequeñas trampas experimentales y los investigadores han observado por primera vez como su número ha disminuido significativamente en las áreas de intervención al aplicar las medidas.
Resum: An experimental research carried out in Sant Cugat del Vallès and Rubí, coordinated by researchers from UAB, assessed the efficacy of a combination of three complementary strategies -avoid having stagnant water, using insecticides to eliminate larvae and adults, and removing rubbish- to reduce the population of tiger mosquitoes (Aedes albopictus). Originary from Asia, it is the first insect capable of transmitting tropical diseases such as dengue or yellow fever in Spain. The research is based on monitoring eggs found in small experimental traps and researchers observed, for the first time ever, that the number of eggs diminished significantly in the areas of intervention after applying the measures.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 480.9 KB

Español
3 p, 117.0 KB

English
3 p, 120.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-24, darrera modificació el 2022-06-14   Favorit i Compartir