| Data: |
2011 |
| Resum: |
El vínculo entre el hombre y el cerdo ha sido estudiado desde un punto de vista antropológico y/o de historia de la alimentación. En producción animal ha sido la cuarta especie domesticada por el hombre y la única criada estrictamente para su consumo (Gautier, 1990). Animal de gran carga simbólica, las religiones monoteístas lo consideran impuro, sucio y lascivo, a diferencia del mundo celta, germánico y romano (Pastoureau, 2009). |
| Resum: |
El objetivo de este trabajo es documentar la matanza del cerdo en la ciudad de Barcelona según la literatura etno-folklorista catalana del período 1800-1950. |
| Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria.  |
| Llengua: |
Castellà |
| Col·lecció: |
Matança del porc |
| Document: |
Contribució a congrés ; recerca |
| Matèria: |
Matanza cerdo ;
Barcelona ;
Literatura etno-folklorista catalana ;
Traditional slauhgter ;
Pig ;
Etno-folklorist literature ;
Matança porc ;
Literatura etnofolklorista catalana ;
Veterinària -- Història ;
Porcs -- Manipulació |
| Publicat a: |
Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 17è : 2011
Congreso Iberoamericano de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 7è : 2011 |