Una nova espècie de primats al jaciment de Sant Jaume de Frontanyà
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Título variante: Una nueva especie de primates en el yacimiento de Sant Jaume de Frontanyà
Fecha: 2011
Resumen: Investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont han descrit una nova espècie de primats de mida petita, a partir de la dentició trobada en un jaciment de Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà, i que és la més completa d'aquest gènere trobada al món. Aquests prosimis, els més petits que es coneixen segons el registre fòssil, pesaven entre 110 i 150 grams. Podem imaginar-los similars als actuals loris i lèmurs però van extingir-se fa uns 20 milions d'anys. El treball, que s'acaba de publicar al Journal of Human Evolution, el signen Judit Marigó, Raef Minwer-Barakat i Salvador Moyà.
Resumen: nvestigadores del Instituto Catalán de Paleontología Miquel Crusafont han descrito una nueva especie de primates de pequeño tamaño, a partir de la dentición hallada en un yacimiento de Sant Jaume de Frontanyà, el Berguedà, y que es la más completa de este género encontrada en el mundo . Estos prosimios, los más pequeños que se conocen según el registro fósil, pesaban entre 110 y 150 gramos. Podemos imaginarlos similares a los actuales loris y lémures pero se extinguieron hace unos 20 millones de años. El trabajo, que se acaba de publicar en Journal of Human Evolution, lo firman Judit Marigó, Raef MinWin-Barakat y Salvador Moyà.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, abril 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 145.3 KB

Español
2 p, 134.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2011-12-13, última modificación el 2024-06-01



   Favorit i Compartir