La química de l'or i les seves aplicacions catalítiques, amb Antonio Echavarren
Mora Casanova, Jordi

Títol variant: La química del oro y sus aplicaciones catalíticas, con Antonio Echavarren
Títol variant: The chemistry of gold and its catalytic applications, with Antonio Echavarren
Data: 2011
Resum: Antonio Echavarren dirigeix un grup de recerca a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) de Tarragona, estudiant l'activitat catalítica de l'or en la síntesi de molècules de gran importància per a la indústria farmacèutica. Ha estat convidat al cicle de conferències "Químics difonent Química" i ha compartit amb UABDivulga les seves impressions sobre l'estat actual de la seva disciplina. El professor Echavarren ha explicat també en què consisteixen les seves principals aportacions.
Resum: Antonio M. Echavarren lidera un grupo en el Institut Català d'Investigació Química en Tarragona desde el 2004. Catedrático de Química Orgánica en 1992 por la Universidad Autónoma de Madrid, su trabajo de investigación incluye la invención de nuevas reacciones catalizadas por metales de transición, en especial el oro y el paladio, así como la síntesis de productos naturales y poliarenos relacionados con el grafeno y los fullerenos.
Resum: Antonio Echavarren is director of a research group at the Catalan Institute of Chemistry Research of Tarragona since 2004. In 1992 he was named professor of Organic Chemistry at University of Madrid. His research includes the invention of new reactions catalysed by transition metals, especially gold and palladium, as well as the synthesis of natural products and polyarenes related to graphene and fullerens.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2011, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 146.8 KB

Español
5 p, 155.4 KB

English
5 p, 154.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir