Catalitzadors reciclables de ruteni i de pal·ladi basats en materials híbrids
Borja Rodríguez, Guadalupe (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Catalizadores reciclables de rutenio y de paladio basados en materiales híbridos
Data: 2011
Resum: Els catalitzadors intervenen en les reaccions químiques però no es consumeixen com els reactius. Aixó no implica necessàriament que es puguin reutilitzar després de la reacció, ja que la seva recuperació no sempre és fàcil, la qual cosa és d'especial interés quan es tracta de catalitzadors cars com els que han centrat una tesi doctoral llegida a la UAB. El treball descriu la preparació, mitjançant el procés sol-gel, de materials híbrids orgànico-inorgànics derivats de complexos alquilidènics de ruteni i de complexos monocarbènics de pal·ladi. Aquests materials híbrids s'utilitzen com a catalitzadors suportats en reaccions de metàtesi i de formació d'enllaços C-C, respectivament.
Resum: Los catalizadores intervienen en las reacciones químicas pero no se consumen como los reactivos. Esto no implica necesariamente que se puedan reutilizar después de la reacción, ya que su recuperación no siempre es fácil, lo que es de especial interés cuando se trata de catalizadores caros como los usados en una tesis doctoral leída en la UAB. El trabajo describe la preparación, mediante el proceso sol-gel, de materiales híbridos orgánico-inorgánicos derivados de complejos alquilidénicos de rutenio y de complejos monocarbénicos de paladio. Estos materiales híbridos se utilizan como catalizadores soportados en reacciones de metátesis y de formación de enlaces C-C, respectivamente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 184.8 KB

Español
3 p, 161.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir