Sistema d'exclusió de formigues en arbres en funció de la seva mida
Romeu Dalmau, Carla (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Sistema de exclusión de hormigas enárboles en función de su tamaño
Títol variant: Excluding ants from trees based on antbody size
Data: 2010
Resum: Les formigues són presents a la major part de les comunitats terrestres i interactuen amb un gran nombre d'espècies animals i vegetals. L'exclusió de formigues de les capçades dels arbres és un mètode molt utilitzat per tal d'estudiar el rol d'aquestes dins de la comunitat. Els sistemes d'exclusió tradicionals n'exclouen totes les espècies de formigues. A vegades, però, pot ser interessant excloure unes formigues i no unes altres. En el present treball s'ha creat un sistema d'exclusió de formigues diferencial segons la mida, que permet que pugin formigues d'una mida determinada més petita als arbres i no la resta. És un mètode flexible segons la comunitat d'estudi.
Resum: Las hormigas están presentes en la mayoría de comunidades terrestrese interactúan con un gran número de especies animales y vegetales. Laexclusión de hormigas de las copas de árboles es un método muyutilizado para estudiar el rol de éstas dentro de la comunidad. Lossistemas de exclusión tradicionales excluyen todas las especies dehormigas, pero a veces puede ser interesante excluir unas hormigas yno unas otras. En el presente trabajo se ha creado un sistema deexclusión de hormigas diferencial según su tamaño, que permite quesuban a los árboles hormigas más pequeñas de un tamaño determinadoy no el resto de hormigas. Es un método flexible según la comunidad deestudio.
Resum: Ants are present in most terrestrial communities and interact with a greatnumber of animal and vegetal species. The exclusion of ants from treecanopies is a commonly used method to study their role within a specificcommunity. The traditional methods of exclusion leave out all antspecies. Sometimes however it is useful to exclude only some antspecies, rather than the entire ant community. The research teamcreated a simple method which permits free access of small ants to thecanopy, and excludes ants larger than a defined size. This method isflexible for each particular community.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 124.4 KB

Español
2 p, 103.1 KB

English
2 p, 103.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir