Nou avenç en l'estudi de l'Alzheimer
Maréchal, Jean-Didier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Peralvarez-Marin, Alex, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Nuevo avance para el estudio del Alzheimer
Títol variant: New advance in the study of Alzheimer's disease
Data: 2010
Resum: Investigadors de la UAB i de la Universitat d'Estocolm han modelat, per computador, la pèrdua d'estructura funcional de la proteïna apoE4 quan entra en contacte amb la molècula beta amiloide, principal causant de la malaltia d'Alzheimer. L'estudi, publicat a PLoS Computational Biology, dóna suport a evidències experimentals que vinculen l'apoE4 amb aquesta patologia i obre nous camps a explorar per entendre-la i combatre-la.
Resum: Investigadores de la UAB y de la Universidad de Estocolmo han modelado por computador la pérdida de estructura funcional de la proteína apoE4 cuando entra en contacto con la molécula beta amiloide, principal causante de la enfermedad de Alzheimer. El estudio, publicado en PLoS Computational Biology, reafirma evidencias experimentales que vinculan la apoE4 con esta patología y abre nuevos campos a explorar para entenderla y combatirla.
Resum: Researchers at UAB and University of Stockholm have created a computer modelling of the structural malfunctioning of the ApoE4 protein when it enters into contact with the Amyloid beta molecule, the main cause of Alzheimer's disease. The research, published in PLoS Computational Biology, supports experimental evidence that links ApoE4 with this pathology and opens up new exploration possibilities in understanding and fighting against the disease.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 126.8 KB

Español
2 p, 104.5 KB

English
2 p, 104.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir