Brossa orgànica per degradar combustibles als sòls contaminats
Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Basura orgánica para degradar combustibles en los suelos contaminados
Data: 2010
Resum: Els sòls que han estat exposats a pèrdues o a abocaments d'hidrocarburs tòxics són tractats amb èxit usant microorganismes que són capaços de metabolitzar-los. En canvi, els hidrocarburs policíclics, com els presents als residus de les benzineres o centrals de distribució de combustibles líquids, resisteixen a la degradació biològica. Aquesta recerca ha estudiat la biodegradació d'un hidrocarbur policíclic, el pirè, utilitzant diferents residus orgànics. Els resultats indiquen que la fracció orgànica dels residus municipals degrada, amb una alta eficiència, aquests tipus de residus tòxics.
Resum: Los suelos que han sido expuestos a pérdidas o a vertidos de hidrocarburos tóxicos son tratados con éxito usando microorganismos que son capaces de metabolizarlos. En cambio, los hidrocarburos policíclicos, como los presentes en los residuos de las gasolineras o centrales de distribución de combustibles líquidos, resisten a la degradación biológica. La presente investigación ha estudiado la biodegradación de un hidrocarburo policíclico, el pireno, utilizando diferentes residuos orgánicos. Los resultados indican que la fracción orgánica de los residuos municipales degrada, con una alta eficiencia, este tipo de residuos tóxicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 207.2 KB

Español
3 p, 118.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir