Barcelona, 19 de juliol de 1936 : un cop d'Estat fracassat
Merino Sánchez, Jacint (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Títol variant: Barcelona, 19 de julio de 1936: un golpe de Estado fracasado
Data: 2010
Resum: El 17 de juliol de 1936, generals del bàndol nacional comencaren la insurrecció que generaria un cop d'Estat per enderrocar el govern republicà espanyol. El cop d'Estat, com a tal, va fracassar, doncs la insurrecció no va triomfar de manera generalitzada, la qual cosa va donar lloc a l'enfrontament militar de la Guerra Civil espanyola, que durà fins el 1939. Barcelona va ser una de les ciutats a les quals no van tenir èxit els colpistes, que van ser condemnats a mort. Aquesta tesi doctoral investiga les causes del fracàs del cop militar del 19 de juliol, aportant nombrosa documentació arxivística i imatges inèdites.
Resum: El 17 de julio de 1936, generales del bando nacional empezaron la insurrección que generaría un golpe de estado para derrocar al gobierno republicano español. El golpe de estado, como tal, fracasó pues la insurrección no triunfó de manera generalizada, lo que generó el enfrentamiento militar de la Guerra Civil española, que duró hasta el 1939. Barcelona fue una de las ciudades en las cuales no tuvieron éxito los golpistas, quienes fueron condenados a muerte. Esta tesis doctoral investiga las causas del fracaso del golpe militar del 19 de julio, aportando numerosa documentación archivística e imágenes inéditas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 210.4 KB

Español
2 p, 101.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir