Tractaments psicoeducatius per a la bulímia nerviosa
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Penelo Werner, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Títol variant: Tratamientos psicoeducativos para la bulimia nerviosa
Títol variant: Psychoeducational treatments for bulimia nervosa
Data: 2009
Resum: La bulímia nerviosa es defineix com un trastorn mental de la conducta alimentària caracteritzat per episodis recurrents d'afartament (prendre una quantitat ingent de menjar en un molt breu període de temps, experimentant una falta de control sobre la ingesta de menjar durant l'episodi), usualment acompanyat de recurrents conductes compensatòries inadequades per prevenir l'augment de pes (com el vòmit autoinduït, laxants, diurètics i exercici excessiu ). Aquest trastorn afecta principalment a dones extremadament preocupades per controlar el pes i la seva imatge. El diagnòstic precoç és difícil, ja que sovint les pacients intenten ocultar la seva condició i acostumen a negar que tenen un problema; a vegades el trastorn es cronifica i posa en perill la vida de la persona afectada.
Resum: La bulimia nerviosa se define como un trastorno mental de la conducta alimentaria caracterizado por episodios recurrentes de atracones (comer una cantidad ingente de comida en un muy breve periodo de tiempo, experimentando una falta de control sobre la ingesta durante el episodio), usualmente acompañado de recurrentes conductas compensatorias inadecuadas para prevenir aumento de peso (como el vómito autoinducido, laxantes, diuréticos y excesivo ejercicio). Este trastorno afecta principalmente a mujeres extremadamente preocupadas por controlar el peso y por su imagen. El diagnóstico precoz es difícil, dado que a menudo los pacientes tratan de ocultar su condición y suelen negar que tienen un problema; a veces el trastorno se cronifica y pone en peligro la vida de la persona afectada.
Resum: Bulimia nervosa is defined as a psychiatric mental eating disorder characterized by recurrent episodes of binging (eating an abnormally large amount of food in a very short period of time , experiencing a lack of control over eating during the episode), usually accompanied by recurrent inappropriate compensatory behaviours to prevent weight gain (such as self-induced vomiting, laxatives, diuretics and excessive exercise). This disorder primarily affects women extremely concerned about weigh control and self-image. Early diagnose is difficult because patients often try to hide their condition and may deny they have a problem; the evolution of the disorder is sometimes chronic and life-threatening.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 142.0 KB

Español
2 p, 74.6 KB

English
2 p, 72.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir