"Mens sana in corpore sano"
Costa Miserachs, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Título variante: "Mens sana in corpore sano"
Fecha: 2009
Resumen: Que la vida saludable i l'exercici físic reverteixen en una millora de les facultats cognitives és sabut des de ben antic. Actualment s'han fet estudis que han intentat establir científicament aquesta relació, considerant l'exercici físic com un al·liat en el tractament de persones amb dèficits cognitius. Malgrat les investigacions realitzades, no s'ha arribat a una conclusió ferma que doni suport a aquestes afirmacions i aquest és un dels motius pel què no s'inclou, sistemàticament, l'activitat física en tractaments de desordres psíquics com les demències. El problema radica en establir exactament quin tipus d'exercici és l'idoni per estimular les capacitats cognitives. Estudis realitzats en rates demostren que no totes les activitats físiques són adequades, havent de moderar també la magnitud de l'esforç.
Resumen: Que la vida saludable y el ejercicio físico revierten en una mejora de las facultades cognitivas es conocido desde tiempos remotos. Actualmente se han hecho estudios que han intentado establecer científicamente esta relación, considerando el ejercicio físico como un aliado en el tratamiento de personas con déficits cognitivos. A pesar de las investigaciones realizadas, no se ha llegado a una conclusión firme que apoye estas afirmaciones y éste es uno de los motivos por el que no se incluye, sistemáticamente, la actividad física en tratamientos de desórdenes psíquicos como las demencias. El problema radica en establecer exactamente qué tipo de ejercicio es el adecuado para estimular las capacidades cognitivas. Estudios realizados en ratas demuestran que no todas las actividades físicas son adecuadas, teniendo que moderar también la magnitud del esfuerzo.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Novembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 178.1 KB

Español
2 p, 135.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Institut de Neurociències (INc)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-02-20, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir