Impacte ambiental del tractament de residus per compostatge
Artola Casacuberta, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Impacto ambiental del tratamiento de residuos por compostaje
Data: 2009
Resum: El compostatge és una tècnica viable i molt estesa al nostre país per tractar la fracció orgànica dels residus municipals. Com qualsevol procés industrial, el compostatge porta associada una sèrie d'impactes ambientals, com ara els derivats de les emissions gasoses i del consum de recursos. S'han determinat els impactes de dues instal·lacions reals de compostatge a Catalunya que tracten els residus urbans utilitzant com a eina l'anàlisi de cicle de vida: una d'aquestes instal·lacions és una planta de túnels amb equips per al tractament de les emissions gasoses i, l'altra, una de piles airejades completament oberta.
Resum: El compostaje es una técnica viable y muy extendida en nuestro pais para tratar la fracción orgánica de los residuos municipales. Como cualquier proceso industrial, el compostaje conlleva una serie de impactos ambientales, como los derivados de las emisiones gaseosas y del consumo de recursos. Se han determinado los impactos asociados a dos instalaciones reales de compostaje en Cataluña que tratan los residuos urbanos utilizando como herramienta el análisis de ciclo de vida: una de estas instalaciones es una planta de túneles con equipos para el tratamiento de las emisiones gaseosas y, la otra, una de las pilas aireadas completamente abierta.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 346.5 KB

Español
3 p, 156.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir