Phil Manning, geòleg de la Universitat de Manchester
Soto, Dímpel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Zamora Moreno, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Informació. Laboratori de Fotografia)

Additional title: Phil Manning, geólogo de la Universidad de Manchester
Additional title: Phil Manning, geologist of Manchester University
Date: 2009
Abstract: Phil Manning, Professor de la Universitat de Manchester, ha visitat la Universitat Autònoma de Barcelona per presentar, juntament amb investigadors de l'Institut Català de Paleontologia (ICP), un resum dels resultats obtinguts en la primera etapa de l'Iberian Dino Track Tour. Es tracta d'un viatge per tota la Península Ibèrica (Espanya i Portugal) on paleontòlegs de les dues institucions documenten i escanegen amb tecnologia làser icnites fòssils que els dinosaures van deixar fa milions d'anys, i que ara són zones candidates a ser Patrimoni de la Humanitat. Però l'interessant d'aquest treball és que amb l'escanejat de les petjades d'aquestes criatures podem conéixer la seva alçada, la manera en què es movien o la velocitat, o fins i tot, descobrir que a Catalunya hi va viure una de les espècies de dinosaure més grans: el Titanosaure. El doctor Manning ens explica què és LiDAR (Light Detection and Ranging), la tècnica d'escaneig i d'enregistrament que ha revolucionat l'estudi de les petjades i la conservació de les restes del passat.
Abstract: Phil Manning, Professor de la Universidad de Manchester, ha visitado la Universitat Autònoma de Barcelona para presentar, junto con investigadores del Instituto Catalán de Paleontología (ICP), un resumen de los resultados obtenidos en la primera etapa del Iberian Dino Track Tour. Un viaje por toda la Península Ibérica (España y Portugal) donde paleontólogos de las dos instituciones documentan y analizan con tecnología láser icnitas fósiles que los dinosaurios dejaron hace millones de años, y que ahora son zonas candidatas a ser Patrimonio de la Humanidad. Pero lo interesante de este trabajo es que con el escaneo de las huellas de estas criaturas podemos conocer su altura, la forma en que se movían o la velocidad, o incluso, descubrir que en Cataluña vivió una de las especies de dinosaurio más grandes: el Titanosaurio. El doctor Manning nos explica qué es LiDAR (Light Detection and Ranging), una técnica de escaneo y grabación que ha revolucionado el estudio de las huellas y la conservación de los restos del pasado.
Abstract: Phil Manning, Lecturer at the University of Manchester, visited the Universitat Autònoma de Barcelona to present, together with researchers from the Catalan Institute of Palaeontology (ICP), a summary of the results obtained during the first phase of the Iberian Dino Track Tour. This is a tour of the Iberian Peninsula (Spain and Portugal) in which palaeontologists from both institutions document and use laser technology to scan ichnite fossils left by dinosaurs millions of years ago, and which are now candidates for World Heritage sites. But the interesting thing about this project is that once we have the scanned footprints of these creatures we can tell what height they were, the way and the speed at which they moved. They even show that in Catalonia lived one of the largest species of dinosaur: the Titanosaur. Dr. Manning tells us that the scanning and recording technique LiDAR (Light Detection and Ranging) has revolutionised the study of footprints and the conservation of traces of the past.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Maig 2009, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 209.1 KB

Español
5 p, 220.0 KB

English
4 p, 216.0 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-22, last modified 2023-05-04



   Favorit i Compartir