Pere Castells, responsable del Departament de Recerca Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia
Soto, Dímpel [Entrevista] (Universitat Autònoma de Barcelona)
Zamora Moreno, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Informació. Laboratori de Fotografia)

Títol variant: Pere Castells, responsable del Departamento de Investigación Gastronómica y Científica de la Fundación Alícia
Títol variant: "This is not molecular cooking. This is science and cooking"
Data: 2009
Resum: En el marc del cicle de conferències que organitza el Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona, Pere Castells ha estat un dels conferenciants més destacats i hem aprofitat per entrevistar-lo. Com a responsable del Departament de Recerca Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia, i conegut també per ser el químic que col·labora amb el "Bulli", el restaurant de Ferran Adrià, Pere Castells ens explica com la ciència és ja una gran eina per portar l'avantguarda a la cuina. I no només a nivell creatiu. La millora en l'elaboració d'alguns productes com els fregits, o el descobriment de nous sabors, són només un exemple de tot el que ens pot oferir la ciència per dominar i entendre millor els processos culinaris. Paral·lelament, els centres universitaris i de recerca, les institucions dedicades a la R+D+I i el sector agroalimentari han incrementat la seva atenció envers aquesta interrelació entre ciència i cuina.
Resum: En el marco del ciclo de conferencias que organiza el Departamento de Química de la Universidat Autònoma de Barcelona, Pere Castells ha sido uno de los conferenciantes más destacados y hemos aprovechado para entrevistarlo. Como responsable del Departamento de Investigación Gastronómica y Científica de la Fundación Alicia, y conocido también por ser el químico que colabora con el "Bulli", el restaurante de Ferran Adrià, Pere Castells nos explica cómo la ciencia es ya una gran herramienta para llevar la vanguardia a la cocina. Y no sólo a nivel creativo. La mejora en la elaboración de algunos productos como los fritos, o el descubrimiento de nuevos sabores, son sólo un ejemplo de todo lo que nos puede ofrecer la ciencia para dominar y entender mejor los procesos culinarios. Paralelamente, los centros universitarios y de investigación, las instituciones dedicadas a la I + D + I y el sector agroalimentario han incrementado su atención hacia esta interrelación entre ciencia y cocina.
Resum: During the cycle of conferences organised by the Department of Chemistry at the Universitat Autònoma de Barcelona, Pere Castells was one of the highlights among the presenters and we have taken advantage of this opportunity to interview him. As Head of the Department of Gastronomic and Scientific Research of the Alícia Foundation, and also well-known for his work with Ferran Adrià at the restaurant "El Bulli", Pere Castells tells us how science is already a great tool for bringing the avant-garde into the kitchen, and not just on a creative level, either. Improvements in the preparation of some products, such as fried food, and the discovery of new flavour, are just two examples of everything that science can offer to gain a greater mastery and understanding of culinary processes. Parallel to this, university and research centres, R+D+I institutions and the agricultural and food sectors have become more interested in the relationship between science and cooking.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 193.3 KB

Español
4 p, 190.8 KB

English
4 p, 176.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir