Control on-line de la bulímia
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Penelo Werner, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Títol variant: Control on-line de la bulimia
Títol variant: On-line control of bulimia
Data: 2009
Resum: La medicina també ha trobat a Internet una via nova de tractament terapèutic. S'erigeix com una bona eina alternativa de seguiment per complementar la feina de la consulta mèdica in situ. Aquesta "ciència a distància" ja s'aplica en casos d'alteració psicològica, com ara la bulímia nerviosa purgativa. Per això, el Departament de Psicobiologia i de Metodologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha realitzat un estudi valoratiu de l'Internet Based Therapy (IBT), un programa terapèutic en el qual dones adultes diagnosticades de símptomes bulímics poden implementar la seva teràpia per elles mateixes i des de casa. Per fer-ho, l'IBT reforça aspectes psicoeducatius i conductuals, i s'acompanya de la feina d'un entrenador-terapeuta i d'algunes sessions presencials d'avaluació. Els resultats de l'estudi no podrien ser millors: s'incrementa l'autocontrol de les pacients i decreixen conductes negatives associades al transtorn com l'ansietat.
Resum: La medicina también ha encontrado en Internet una nueva vía de tratamiento terapéutico. Se erige como una buena herramienta alternativa de seguimiento para complementar el trabajo de la consulta médica in situ. Esta "ciencia a distancia" ya se aplica en casos de alteración psicológica, como la bulimia nerviosa purgativa. Por ello, el Departamento de Psicobiología y Metodología de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) ha realizado un estudio valorativo de Internet Based Therapy (IBT), un programa terapéutico en el que mujeres adultas diagnosticadas de síntomas bulímicos pueden implementar su terapia por ellas mismas y desde casa. Para ello, el IBT refuerza aspectos psico-educativos y conductuales, y se acompaña del trabajo de un entrenador-terapeuta y de sesiones presenciales de evaluación. Los resultados del estudio no podrían ser mejores: se incrementa el autocontrol de las pacientes y decrecen conductas negativas asociadas al trastorno como la ansiedad.
Resum: Medical professionals also use Internet as a new therapeutic treatment method. It is considered to be a valid alternative follow-up resource which can complement current face to face doctor visits. This "science at a distance" is already being used in cases of psychological disorders such as purging bulimia nervosa. For this reason the Department of Psychobiology and Methodology at Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) carried out an evaluation research on the Internet Based Therapy (IBT), a therapeutic programme where adult women diagnosed with bulimic symptoms can complement their therapy when and where they please. To do so, IBT reinforces psychoeducational and behavioural aspects together with the work of a trainer-therapist and face to face assessment sessions. The results of the research couldn't be better: patients gain more self-control and there is a decrease in the negative conducts associated with the disorder, such as anxiety.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 153.7 KB

Español
2 p, 126.1 KB

English
3 p, 118.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir