Tremolor essencial : la hipòtesi gabaèrgica resta qüestionada
Gironell, Alexandre (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Date: 2009
Abstract: Un del transtorns del moviment del cos més freqüent en edat adulta, la tremolor essencial, no només descapacita greument a aquells que la pateixen, sinó que l'ajuda farmacològica existent es troba bastant limitada. Tenint present una de les hipòtesis més aceptades pel que fa a l'origen de malaltia -l'existència d'una disfunció en el sistema de neurotransmissors cerebrals GABA-, sí que ha estat possible que alguns fàrmacs amb principis gabaèrgics donin bons resultats. L'article següent però, demostra que la hipòtesi no és tan clara, i sobretot després que un altre fàrmac, la tiagabina, donés resultats negatius en quant a efectes adversos i manca de millora en els pacients estudiats. És evident, per tant, que cal continuar investigant la base farmacològica de la tremolor essencial.
Abstract: Temblor esencial : la hipótesis gabaérgica queda cuestionada Uno de los trastornos del movimiento del cuerpo más frecuente en edad adulta, el temblor esencial, no sólo incapacita gravemente a aquellos que la sufren, sino que la ayuda farmacológica existente es bastante limitada. Teniendo presente una de las hipótesis más aceptadas con respecto al origen de esta enfermedad -la existencia de una disfunción en el sistema de neurotransmisores cerebrales GABA-, sí ha sido posible que algunos fármacos con principios gabaérgicos den buenos resultados. El siguiente artículo, sin embargo, demuestra que la supuesta hipótesis no es tan clara, y sobre todo después de que otro fármaco, la tiagabina, diera resultados negativos en cuanto a efectos adversos y falta de mejora en los pacientes estudiados. Es evidente, por lo tanto, que hay que continuar investigando la base farmacológica del temblor esencial.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Febrer 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 365.3 KB

Español
2 p, 161.5 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-22, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir