Gens de superviviència bacteriana
Sánchez Martínez, M. Olga (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Genes de supervivencia bacteriana
Títol variant: Bacterial survival genes
Data: 2008
Resum: Un nou pas en l'estudi de la genòmica permetrà entendre una mica més la vida cel·lular i molecular present als oceans. En aquest cas, l'anàlisi s'ha centrat en el bacteri Polaribacter sp. MED152, un microorganisme abundant en el mar que ha sabut sobreviure en ambients pobres en carboni en els quals no sempre pot trobar els compostos necessaris per al seu creixement. La clau està en la proteorodopsina, una proteïna que permet al bacteri obtenir energia a partir de la llum. Una estratègia de supervivència que, fins ara, era desconeguda, i que pot ser rellevant en l'estudi del paper d'aquests microorganismes en els cicles marins.
Resum: Un nuevo paso en el estudio de la genómica permitirá entender un poco más la vida celular y molecular presente en los océanos. En este caso, el análisis se ha centrado en la bacteria Polaribacter sp. MED152, un microorganismo abundante en el mar que ha sabido sobrevivir en ambientes pobres en carbono, en los que no siempre encuentra los compuestos necesarios para su crecimiento. La clave está en la proteorodopsina, una proteína que lo que hace es permitir a la bacteria obtener energía a partir de la luz. Una estrategia de supervivencia que, hasta ahora, era desconocida, y que puede ser relevante en el estudio del papel de estos microorganismos en los ciclos marinos.
Resum: A new advance in genomics research will allow for a better understanding of cellular and molecular life in oceans. In this case, the analysis focuses on the marine bacterium Polaribacter sp. MED152, a microorganism widely found in oceans which has survived in carbon- deficient environments and cannot always find all the compounds it needs to grow. The key lies in proteorhodopsins, proteins which allow bacteria to obtain energy from light. This survival strategy was unknown of until now and could become relevant when studying the role these microorganisms play in marine cycles.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 227.0 KB

Español
3 p, 205.7 KB

English
3 p, 203.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2022-02-13   Favorit i Compartir