Investiguen el paper de les metal·lotioneïnes en les Encefalopaties Enpongiformes Transmissibles
Vidal Barba, Enric (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Tortosa Méndez, Raül (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Márquez, Mercedes (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Serafín i Canals, Anna (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Hidalgo Pareja, Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Pumarola i Batlle, Martí (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Títol variant: Investigan el papel de las metalotioneínas en las Encefalopatías Enpongiformes Transmisibles
Títol variant: The role of metallothioneins in Transmissible Spongiform Encephalopathies has been investigated
Data: 2008
Resum: Les metal·lotioneïnes (MT) formen part dels mecanismes encefàlics de defensa que actuen en cas d'un procés patològic que afecti el sistema nerviós central. Per això, i per les seves propietats antioxidants, investigadors del CReSA i de la UAB han inoculat, per via intracerebral, una soca d'EETs a ratolins transgènics per intentar comprendre millor la relació que existeix entre les MTs i la patogènia de la tremolor ovina.
Resum: Las metalotioneínas (MT) forman parte de los mecanismos encefálicos en caso de un proceso patológico que afecte al sistema nervioso central. Por ello, y por sus propiedades antioxidantes, investigadores del CReSA y la UAB inocularon a ratones transgénicos, por vía intracerebral, una cepa de EETs para intentar comprender mejor la relación existente entre las MTs y la patogenia del temblor ovino.
Resum: Metallothioneins (MT) play an important role in the pathological processes concerning the central nervous system. Due to their antioxidant properties, CReSA and UAB researchers intracerebrally inoculated transgenic MT-1+2 knockout mice with a TSE strain to try to understand the existing relation between MTs and the pathogenesis of scrapie.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2008, p. 1-1, ISSN 2014-6388Català
1 p, 164.2 KB

Español
2 p, 430.6 KB

English
2 p, 370.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Unitat de Patologia Murina i Comparada
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-10-01   Favorit i Compartir