La Malaltia de la Frontera s'instal·la al Pirineu català
Marco, Ignasi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)

Títol variant: La Enfermedad de la Frontera se instala en el Pirineo Catalán
Títol variant: Border Disease virus infection settles down in Catalan Pyrenees
Data: 2008
Resum: El virus de la Malaltia de la Frontera, que afecta a ovelles i cabres principalment, produeix pèrdues econòmiques importants per a tot el món. Entre 2001 i 2002 es va descriure un brot en l'isard del Pirineu català. Aquest estudi va analitzar mostres de teixits d'isards entre els anys 2002 i 2006, i els resultats indiquen que la infecció pel virus de la Malaltia de la Frontera s'ha convertit en endèmic entre la població d'isards d'aquesta regió.
Resum: La Enfermedad de la Frontera, que afecta principalmente ovejas y cabras, produce importantes pérdidas económicas en todo el mundo. Entre 2001 y 2002 se observó un brote en la población salvaje de rebecos del Pirineo catalán. Tras analizar muestras de tejidos de rebecos cazados entre 2002 y 2006, este trabajo concluye que la infección por este virus se ha convertido en endémica entre la población de rebecos de esa región.
Resum: Border disease virus (BDV), which affects mainly sheep and goats, has substantial loss-related economic implications worldwide. An outbreak of a previously unreported disease, associated with a new Pestivirus belonging to the BDV virus cluster, was reported in Southern chamois in the Catalan Pyrenees in 2001 and 2002. The study of tissue samples taken between 2002 and 2006 suggest that infection with BDV has become endemic in the population.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 439.9 KB

Español
2 p, 250.8 KB

English
2 p, 249.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-24, darrera modificació el 2023-10-17



   Favorit i Compartir