Descoberta una de les causes de la hipercolesterolèmia familiar
Ventura, Salvador (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Científicos de la UAB descubren una de las causas de la hipercolesterolemia familiar
Data: 2008
Resum: Investigadors de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina i del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB han aprofundit en l'estudi de les causes que provoquen hipercolesterolèmia familiar, una malaltia que pateix 1 de cada 500 individus i que, en el seu vessant més agressiu, causa la mort per arteroesclerosi a edats molt primerenques. La recerca desvetlla el funcionament incorrecte d'una proteïna associada a aquesta malaltia i obre la porta a la creació de nous fàrmacs per combatre-la.
Resum: Investigadores del Instituto de Biotecnología y Biomedicina y del Departamento de Bioquímica y Biología Molecular han profundizado en el estudio de las causas que provocan hipercolesterolemia familiar, una enfermedad que sufre 1 de cada 500 individuos y que, en su vertiente más agresiva, causa la muerte por arteroesclerosis a edades muy tempranas. La investigación desvela el funcionamiento incorrecto de una proteína asociada a esta enfermedad y abre la puerta a la creación de nuevos fármacos para combatirla.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 194.9 KB

Español
2 p, 502.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-24, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir