Eulàlia Pérez, presidenta de la FECYT
Pérez Sedeño, Eulalia (Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas-AMIT)
Santos, Lucas
Zamora Moreno, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Informació. Laboratori de Fotografia)

Additional title: Eulalia Pérez, directora de la FECYT
Additional title: Eulália Pérez, head of the Spanish Foundation for Science and Technology (FECYT)
Date: 2008
Abstract: Eulàlia Pérez és, possiblement, una de les dones més actives de la ciència a Espanya. És vicepresidenta i cofundadora de AMIT (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues), i ha realitzat i dirigit nombroses investigacions sobre ciència i valors, i sobre ciència, tecnologia i gènere. Al novembre, va intervenir al I Congrés Internacional "Biaix de gènere i desigualtats en l'avaluació de la qualitat acadèmica", que va organitzar l'Observatori per la Igualtat de la UAB, del 12 al 14 de novembre. En aquesta entrevista, repassem amb ella les bases de la desigualtat de gènere en l'àmbit de la ciència i la tecnologia i l'estat de la investigació a Espanya.
Abstract: Licenciada y doctora en Filosofía por la Universidad Autónoma de Madrid, es catedrática de Lógica y de Filosofía de la Ciencia de la Universidad del País Vasco y profesora de Ciencia, Tecnología y Género en el Instituto de Filosofía del CSIC. También ha sido profesora de la Universidad Complutense de Madrid, la Universidad de Barcelona, la Universidad de Cambridge (Reino Unido) y la Universidad de Berkeley (EEUU). Desde 2006 es directora de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Educación y Ciencia. Eulalia Pérez intervino en el I Congreso Internacional "Sesgo de género y desigualdades en la evaluación de la calidad académica", que organizó del 12 al 14 de noviembre el Observatorio para la Igualdad de la UAB.
Abstract: A graduate in Philosophy and doctor of Philosophy from the Universitat Autònoma de Madrid, Eulalia Pèrez is professor of Logic and Philosophy of Science at the University of the Basque Country and lecturer in Science, Technology and Gender at the Institute of Philosophy of CSIC. She has also lectured at the Complutense University in Madrid, the University of Barcelona, the University of Cambridge (UK) and the University of Berkeley (USA). Since 2006 she has held the post of director of the Spanish Foundation for Science and Technology (FECYT) part of the Spanish Ministry of Education and Science. Eulàlia Pérez spoke at the First International Congress on "Gender bias and inequalities in the assessment of academic quality", which was organised by the UAB Observatory for Equality from 12 to 14 November 2007. In this interview, we review with her the basis of gender inequality in the field of science and technology.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Febrer 2008, p. 1-3 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
3 p, 126.1 KB

Español
4 p, 135.8 KB

English
3 p, 127.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-24, last modified 2022-11-14



   Favorit i Compartir