El contingut dels introns influeixen en la variació de les proteïnes
Petit Marty, Natalia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: El contenido de los intrones influye en la variación de las proteínas
Títol variant: Intron content influences protein variation
Data: 2007
Resum: La variació en la seqüència d'ADN és la base de la selecció natural i, per tant, l'estudi dels patrons de variació de les seqüències dels gens d'una espècie és imprescindible per entendre els mecanismes de l'evolució a nivell molecular. Els introns són seqüències d'ADN que formen part dels gens però que no codifiquen proteïnes i que, abans, es considerava que eren no funcionals. L'estudi genètic de la mosca del vinagre ha demostrat que el grau de variació de les proteïnes està relacionat inversament amb el tamany dels introns.
Resum: La variación en la secuencia de ADN es la base de la selección natural y, por lo tanto, el estudio de los patrones de variación de las secuencias de los genes de una especie es imprescindible para entender los mecanismos de la evolución a nivel molecular. Los intrones son secuencias de ADN que forman parte de los genes pero que no codifican proteínas y que, antes, se consideraba que no eran funcionales. El estudio genético de la mosca del vinagre ha demostrado que el grado de variación de las proteínas está relacionado inversamente con el tamaño de los intrones.
Resum: Variation in DNA sequence is the basis of natural selection, and hence a study of the variation patterns in the gene sequences of a species is essential for the understanding of the mechanisms of evolution at molecular level. Introns are DNA sequences that form part of the genes but do not codify proteins and previously were considered to be non- functional. The genetic study of the vinegar fly has shown that the degree of protein variation is inversely related to intron size.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juliol 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 66.3 KB

Español
3 p, 124.2 KB

English
3 p, 123.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2022-06-01



   Favorit i Compartir