Conciliación de la vida laboral y familiar o corresponsabilidad : ¿el mismo discurso?
Torns, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Data: 2011
Resum: La conciliació pretén solucionar la compatibilitat entre el temps de treball i altres temps que esdevenen en la vida quotidiana, especialment aquells referits a la cura d'altres membres de la família. No obstant, aquests altres temps xoquen amb les demandes de disponibilitat laboral i això acaba afectant negativament el benestar quotidià dels treballadors i treballadores. Especialment el d'elles, ja que les dones adultes, marcades per la gran tradició familista de les nostres societats, són les que acaben acumulant una major carga total del treball i gaudint de menys temps d'oci i de lliure disposició personal que els seus coetanis masculins. Les polítiques europees de conciliació partien de la recomanació de basar la conciliació en dos tipus d'actuacions: permisos laborals per a la cura de criatures i persones dependents, i serveis d'atenció a la vida diària (SAD), però aquest últim tipus ha quedat molt ignorat. Més encara, la conciliació ha acabat esdevenint quasi únicament un mètode per afrontar períodes de temps laboral que tenen un caràcter excepcional. Es proposen com a alternativa de progrés, les polítiques del temps, centrades en revisar l'actual relació entre el temps i el treball i la cerca del benestar quotidià com a finalitat més immediata.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Revista interdisciplinar de estudios de género, Núm. 1 (desembre 2011) , p. 5-13, ISSN 2014-6043



9 p, 264.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > RIDEG. Revista Interdisciplinar de Estudios de Género
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-04-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir