Google Scholar: cites
El liderazgo en los estudiantes universitarios : una fructífera línea de investigación
Pareja Fernández de la Reguera, José Antonio (Universidad de Granada)
López Núñez, Juan Antonio (Universidad de Granada)
El Homrani, Mohammed (Universidad de Granada)
Lorenzo Martín, Rocío (Universidad de Granada)

Títol variant: El lideratge en els estudiants universitaris : una fructífera línia de recerca
Títol variant: Leadership among undergraduates: a fruitful line of research
Data: 2012
Resum: El ejercicio del liderazgo en el ámbito escolar y sus distintas formas de reflejarse en la práctica siguen levantando interés a la hora de diseñar y desarrollar estudios que revelen sus consecuencias en el rendimiento de los estudiantes. Sin duda las repercusiones a nivel internacional que los informes como PISA, TALIS o «McKinsey» (Barber y Mourshed, 2007) están teniendo a la hora de replantear las políticas educativas en distintos países, son una de las razones por las que la investigación en este ámbito ha vuelto a ser potenciada. En este sentido, el hilo conductor del siguiente capítulo no es sólo profundizar en los ámbitos que ya se conocían dentro de la organización escolar con respecto al liderazgo, sino proponer nuevas líneas de investigación que permitan seguir conociendo la idiosin­crasia del fenómeno.
Resum: L'exercici del lideratge en l'àmbit escolar i les seves diferents maneres de reflectir-se a la pràctica continuen despertant interès a l'hora de dissenyar i desenvolupar estudis que revelin les seves conseqüències en el rendiment dels estudiants. Sens dubte, les repercus­sions internacionals que els informes com PISA, TALIS o «McKinsey» (Barber i Mourshed, 2007) estan tenint a l'hora de replantejar les polítiques educatives en diferents països són una de les raons per les quals la recerca en aquest àmbit ha tornat a potenciar-se. En aquest sentit, el fil conductor d'aquest article no és només aprofundir en els àmbits que ja es coneixien dins de l'organització escolar respecte al lideratge, sinó proposar noves línies de recerca que permetin continuar coneixent la idiosincràsia del fenomen.
Resum: The practice of leadership in schools and the several ways of putting it into practice, con­tinue arousing everyone's interest when it comes to designing and carrying out researches that disclose its impact on student performance. Undoubtedly, reports such as PISA, TALIS or «McKinsey» (Barber & Mourshed, 2007) have had a great impact when it comes to redefine education policies in different countries, and this repercussion is one of the reasons why this research has been boosted. In this sense, and as the basis of this paper, we are supposed to be suggesting new research lines that allow us to go into the idiosyncrasy of the subject, not only going into the spheres that were well-known in School Organization regarding leadership.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Evolución del liderazgo ; Liderazgo distribuido ; Liderazgo sostenible ; Liderazgo estudiantil ; Evolució del lideratge ; Lideratge distribuït ; Lideratge sostenible ; Lideratge estudiantil ; The evolution of leadership ; Distributed leadership ; Sustainable leadership ; Student leadership
Publicat a: Educar, Vol. 48, Núm. 1 (gener-juny 2012) , p. 91-119, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/252994
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v48-n1-pareja-lopez-el-homrani-lorenzo
DOI: 10.5565/rev/educar.37


30 p, 628.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-05-11, darrera modificació el 2022-02-13   Favorit i Compartir