El foment de la creativitat i de l'esperit emprenedor en el context dels ECTS
Urbano, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)
Uroz, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: El fomento de la creatividad y del espíritu emprendedor en el contexto de los ECTS
Títol variant: Fostering creativity and the entrepreneurial spirit in the context of the ECTS
Publicació: IDES 2008
Resum: L'objectiu principal d'aquest projecte és fomentar la creativitat i l'esperit emprenedor entre els estudiants de primer curs de la diplomatura de Turisme de la UAB en el context dels ECTS (crèdits europeus). Es parteix de la base que una major iniciativa individual i més capacitat per buscar solucions als problemes d'una manera creativa són aspectes bàsics per al desenvolupament personal i professional. Alhora, la formació de persones més emprenedores tindrà repercussions positives a llarg termini en la societat, aportant valor econòmic i social al sector turístic. La metodologia utilitzada en el projecte es va basar en la realització de diferents accions adreçades tant al professorat com a l'alumnat. En finalitzar el curs es va constatar que els estudiants mostraven un augment en la iniciativa individual, l'autonomia i la independència, destacant també una actitud més emprenedora i favorable cap a la creació d'empreses.
Resum: El objetivo principal de este proyecto es fomentar la creatividad y el espíritu emprendedor entre los estudiantes de primer curso de la diplomatura de Turismo de la UAB en el contexto de los ECTS (créditos europeos). Se parte de la base de que una mayor iniciativa individual y una mayor capacidad para buscar soluciones a los problemas de una manera creativa son aspectos básicos para el desarrollo personal y profesional. Al mismo tiempo, la formación de personas más emprendedoras tendrá repercusiones positivas a largo plazo en la sociedad, aportando valor económico y social al sector turístico. La metodología utilizada en el proyecto se basó en la realización de diferentes acciones dirigidas tanto al profesorado como al alumnado. Al finalizar el curso se constató que los estudiantes mostraban más iniciativa individual, autonomía e independencia y destacaba también una actitud más emprendedora y favorable hacia la creación de empresas.
Resum: The main goal of this project was to foster creativity and the entrepreneurial spirit among students in their first year of the Diploma in Tourism at the UAB within the context of the ECTS (European credits). We started from the assumption that greater individual initiative as well as a higher capacity to seek solutions to problem creatively are basic factors in students' personal and professional development. At the same time, the training of more entrepreneurial people will have positive repercussions in society over the long term, bringing economic and social value to the tourism industry. The methodology used in this project was based on conducting a variety of actions targeted at both the professors and the students. By the end of the academic year we could see that the students had more individual initiative, autonomy and independence, along with a more entrepreneurial spirit favourable to the creation of companies.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Esperit emprenedor ; ECTS ; Creació d'empreses ; Innovació docent ; EUTDH
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències socials i en ciències humanes: cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 23-32, ISBN 978-84-490-2577-8Català
10 p, 68.5 KB

Español
10 p, 1.2 MB

English
10 p, 84.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2023-02-02   Favorit i Compartir