La importància del potassi en el creixement dels boscos
Sardans i Galobart, Jordi (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Peñuelas, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Rivas-Ubach, Albert (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Coll, Marta (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Vayreda Duran, Jordi (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)

Additional title: La importancia del potassio en el crecimiento de los bosques
Additional title: The importance of potassium in forest growth
Date: 2012
Abstract: El potassi ha estat, en general, un element poc considerat en els estudis ecològics del creixement dels boscos. Partint d'aquest fet, un grup d'investigadors del CREAF a la UAB ha estudiat el paper d'aquest element en el creixement de 2836 parcel·les de boscos catalanes. Així, aquests investigadors han posat de manifest la importància del potassi per aquest tipus d'estudis ecològics i han millorat el coneixement que es tenia dels factors que influeixen en el contingut dels diferents elements, nitrogen i fòsfor a més del potassi, en les fulles i la fusta dels arbres. També han arribat a la conclusió que el contingut de potassi en els arbres està determinat per factors ambientals.
Abstract: El potasio ha sido, en general, un elemento poco considerado en los estudios ecológicos del crecimiento de los bosques. Partiendo de este hecho, un grupo de investigadores del CREAF, en la UAB, ha estudiado el papel de este elemento en el crecimiento de 2836 parcelas de bosques catalanes. Así, estos investigadores han puesto de manifiesto la importancia del potasio para este tipo de estudios ecológicos y han mejorado el conocimiento que se tenía de los factores que influyen en el contenido de los diferentes elementos, nitrógeno y fósforo además del potasio, en las hojas y la madera de los árboles. También han llegado a la conclusión de que el contenido de potasio en los árboles está determinado por factores ambientales.
Abstract: Potassium is generally not considered in ecological studies of forest growth. Based on this, a group of researchers at the CREAF in the UAB has studied the role of this element in the growth of 2836 forests parcels in Catalonia. Thus, these researchers have highlighted the importance of potassium for such ecological studies and improved knowledge of the factors that had influenced the content of these different elements, nitrogen and phosphorus plus potassium, in leaves and wood of trees. They also concluded that potassium content in trees is determined by environmental factors.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Published in: UAB divulga, juliol 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388Català
1 p, 27.2 KB

Español
2 p, 90.6 KB

English
2 p, 90.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Experimental sciences > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-07-09, last modified 2021-03-13   Favorit i Compartir