Resultats globals: 2 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
10 p, 1010.2 KB A functional virgin olive oil enriched with olive oil and thyme phenolic compounds improves the expression of cholesterol efflux-related genes : A randomized, crossover, controlled trial / Farràs Mañé, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Arranz, Sara (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Carrión, Sílvia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Subirana, Isaac (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Muñoz Aguayo, Daniel (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Blanchart, Gemma (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Kool, Marjon (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Solà, Rosa (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Motilva, María José (Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino) ; Escolà-Gil, Joan Carles (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida) ; Fernández-Castillejo, Sara (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Pedret, Anna (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Covas Planells, Maria Isabel (NUPROAS HB) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Hernáez, Álvaro (CIBER de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN)) ; Castañer, Olga (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona
The consumption of antioxidant-rich foods such as virgin olive oil (VOO) promotes high-density lipoprotein (HDL) anti-atherogenic capacities. Intake of functional VOOs (enriched with olive/thyme phenolic compounds (PCs)) also improves HDL functions, but the gene expression changes behind these benefits are not fully understood. [...]
2019 - 10.3390/nu11081732
Nutrients, Vol. 11 Núm. 8 (2019) , p. 1732  
2.
10 p, 273.1 KB Virgin Olive Oil Phenolic Compounds Modulate the HDL Lipidome in Hypercholesterolaemic Subjects : A Lipidomic Analysis of the VOHF Study / Fernández-Castillejo, Sara (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Pedret, Anna (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Catalán, Úrsula (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Valls, Rosa Maria (Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia) ; Farràs Mañé, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) ; Castañer, Olga (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Macià, Alba (Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) ; Fitó, Montse (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Motilva, Maria José (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Covas Planells, Maria Isabel (NUPROAS Handelsbolag (NUPROAS HB)) ; Giera, Martin (Center for Proteomics and Metabolomics. Leiden University Medical Center) ; Remaley, Alan T. (Lipoprotein Metabolism Section Cardio-Pulmonary Branch National Heart. Lung and Blood Institute National Institutes of Health) ; Solà, Rosa (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona))
Scope: The lipidomic analysis of high-density lipoprotein (HDL) could be useful to identify new biomarkers of HDL function. Methods and results: A randomized, controlled, double-blind, crossover trial (33 hypercholesterolaemic subjects) is performed with a control virgin olive oil (VOO), VOO enriched with its own phenolic compounds (FVOO), or VOO enriched with additional phenolic compounds from thyme (FVOOT) for 3 weeks. [...]
2021 - 10.1002/mnfr.202001192
Molecular Nutrition and Food Research, Vol. 65 Núm. 9 (may 2021) , p. 2001192  

Vegeu també: autors amb noms similars
1 Pedret, A.
2 Pedret, Aina
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.