Resultats globals: 5 registres trobats en 0.01 segons.
Articles, 5 registres trobats
Articles 5 registres trobats  
1.
10 p, 1010.2 KB A functional virgin olive oil enriched with olive oil and thyme phenolic compounds improves the expression of cholesterol efflux-related genes : A randomized, crossover, controlled trial / Farràs Mañé, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Arranz, Sara (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Carrión, Sílvia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Subirana, Isaac (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Muñoz Aguayo, Daniel (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Blanchart, Gemma (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Kool, Marjon (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Solà, Rosa (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Motilva, María José (Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino) ; Escolà-Gil, Joan Carles (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida) ; Fernández-Castillejo, Sara (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Pedret, Anna (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Covas Planells, Maria Isabel (NUPROAS HB) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Hernáez, Álvaro (CIBER de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN)) ; Castañer, Olga (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona
The consumption of antioxidant-rich foods such as virgin olive oil (VOO) promotes high-density lipoprotein (HDL) anti-atherogenic capacities. Intake of functional VOOs (enriched with olive/thyme phenolic compounds (PCs)) also improves HDL functions, but the gene expression changes behind these benefits are not fully understood. [...]
2019 - 10.3390/nu11081732
Nutrients, Vol. 11 Núm. 8 (2019) , p. 1732  
2.
10 p, 273.1 KB Virgin Olive Oil Phenolic Compounds Modulate the HDL Lipidome in Hypercholesterolaemic Subjects : A Lipidomic Analysis of the VOHF Study / Fernández-Castillejo, Sara (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Pedret, Anna (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Catalán, Úrsula (Eurecat. Centre Tecnològic de Catalunya. Unitat de Nutrició i Salut) ; Valls, Rosa Maria (Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia) ; Farràs Mañé, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) ; Castañer, Olga (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Macià, Alba (Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) ; Fitó, Montse (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Motilva, Maria José (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Covas Planells, Maria Isabel (NUPROAS Handelsbolag (NUPROAS HB)) ; Giera, Martin (Center for Proteomics and Metabolomics. Leiden University Medical Center) ; Remaley, Alan T. (Lipoprotein Metabolism Section Cardio-Pulmonary Branch National Heart. Lung and Blood Institute National Institutes of Health) ; Solà, Rosa (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona))
Scope: The lipidomic analysis of high-density lipoprotein (HDL) could be useful to identify new biomarkers of HDL function. Methods and results: A randomized, controlled, double-blind, crossover trial (33 hypercholesterolaemic subjects) is performed with a control virgin olive oil (VOO), VOO enriched with its own phenolic compounds (FVOO), or VOO enriched with additional phenolic compounds from thyme (FVOOT) for 3 weeks. [...]
2021 - 10.1002/mnfr.202001192
Molecular Nutrition and Food Research, Vol. 65 Núm. 9 (may 2021) , p. 2001192  
3.
16 p, 1.4 MB Impact of Phenol-Enriched Olive Oils on Serum Metabonome and Its Relationship with Cardiometabolic Parameters : A Randomized, Double-Blind, Cross-Over, Controlled Trial / Farràs Mañé, Marta (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Swann, Jonathan Richard (University of Southampton. School of Human Development and Health) ; Rowland, Ian (University of Reading. Hugh Sinclair Human Nutrition Group) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia, Enginyeria i Ciència d'Aliments) ; Subirana, Isaac (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Catalán, Úrsula (Universitat Rovira i Virgili) ; Motilva, Maria-José (Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia, Enginyeria i Ciència d'Aliments) ; Solà, Rosa (Universitat Rovira i Virgili) ; Covas Planells, Maria Isabel (NuProas Handesbolag, Sweden) ; Blanco Vaca, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Mayneris-Perxachs, Jordi (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta)
Phenol-rich foods consumption such as virgin olive oil (VOO) has been shown to have beneficial effects on cardiovascular diseases. The broader biochemical impact of VOO and phenol-enriched OOs remains, however, unclear. [...]
2022 - 10.3390/antiox11101964
Antioxidants, Vol. 11 Núm. 10 (2022) , p. 1964  
4.
14 p, 1.1 MB Phenol-Enriched Virgin Olive Oil Promotes Macrophage-Specific Reverse Cholesterol Transport In Vivo / Cedó, Lídia (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Fernández-Castillejo, Sara (Fundació EURECAT-Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, Reus) ; Rubió, Laura (Universitat de Lleida) ; Metso, Jari (Minerva Foundation Institute for Medical Research and National Institute for Health and Welfare, Helsinki, Finland) ; Santos, David (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Muñoz-Aguayo, Daniel (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Rivas-Urbina, Andrea (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Tondo, Mireia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Méndez Lara, Karen Alejandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Farràs Mañé, Marta (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Jauhiainen, Matti (Minerva Foundation Institute for Medical Research and National Institute for Health and Welfare, Helsinki, Finland) ; Motilva, Maria-José (Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Fitó, Montserrat (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Blanco Vaca, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Solà, Rosa (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Escolà-Gil, Joan Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
The intake of olive oil (OO) enriched with phenolic compounds (PCs) promotes ex vivo HDL-mediated macrophage cholesterol efflux in humans. We aimed to determine the effects of PC-enriched virgin OO on reverse cholesterol transport (RevCT) from macrophages to feces in vivo. [...]
2020 - 10.3390/biomedicines8080266
Biomedicines, Vol. 8 (august 2020)  
5.
18 p, 656.9 KB Design, optimization and validation of genes commonly used in expression studies on DMH/AOM rat colon carcinogenesis model / Bars-Cortina, David (Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) ; Riera-Escamilla, Antoni (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Gou Alsina, Gemma (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Piñol-Felis, Carme (Universitat de Lleida. Departament de Medicina) ; Motilva, Maria-José (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Colorectal cancer (CRC), also known as colon cancer, is the third most common form of cancer worldwide in men and the second in women and is characterized by several genetic alterations, among them the expression of several genes. [...]
2019 - 10.7717/peerj.6372
PeerJ, Vol. 7 (january 2019)  

Vegeu també: autors amb noms similars
3 Motilva, M.J.
3 Motilva, Maria José
4 Motilva, Maria-José
4 Motilva, María-José
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.