Google Scholar: cites
La catalanitat a les marques de begudes catalanes
Cantó i Gargallo, Berta

Títol variant: The Catalan identity within the beverage brands
Data: 2014
Resum: Aquest tesina posa de manifest la gran importància que té la publicitat per a configurar els imaginaris col·lectius, així com identitaris, i la manera com aquests serveixen per identificar-nos com a grup. Per mitjà no només de l'anàlisi de les campanyes publicitàries sinó també de la llengua de l'etiquetatge, el domini web, els patrocinis, les col·laboracions i les iniciatives que cada marca duu a terme, el lector i consumidor es fa una idea de quins són els elements icònics i verbals que ens defineixen com a poble i de quina manera cadascuna d'aquestes els empra per transmetre la seva versió de la catalanitat.
Resum: Esta tesina pone de manifiesto la gran importancia que tiene la publicidad para configurar los imaginarios colectivo e identitario, y el modo como éstos sirven para identificarnos como grupo. Por medio de análisis de las campañas publicitarias y de la lengua del etiquetaje, del dominio web, los patrocinios, las colaboraciones y las iniciativas que cada marca lleva a término, el lector consumidor se hace una idea de cuáles son los elementos icónicos y verbales que nos definen como pueblo y de qué manera las emplea para transmitir su versión de catalanidad.
Resum: This thesis highlights the importance of advertising as a way of configuring collective stereotypes and identity, and how it recognizes us as a group. Through the analysis of, not only the advertising campaigns, but also the language of labeling, web domain, sponsorships, collaborations and initiatives each brand carries out, readers and consumers are able to identify some verbal and iconic elements wich define us as a nation and how each one uses it to convey their version of the Catalan identity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Identitat col·lectiva ; Màrqueting territorial ; Publicitat ; Nacionalisme ; Catalunya ; Identidad colectiva ; Marqueting territorial ; Publicidad ; Nacionalismo ; Cataluña ; Group identity ; Territorial marketing ; Advertising ; Nationalism ; Catalonia
Publicat a: Grafica, Vol. 2 Núm. 4 (2014) , p. 123-137, ISSN 2014-9298

Adreça original: https://revistes.uab.cat/grafica/article/view/v2-n4-canto
DOI: 10.5565/rev/grafica.19


15 p, 875.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > grafica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2014-07-31, darrera modificació el 2021-08-21



   Favorit i Compartir