BIBLIOGRAFIA I RECURSOS

 

BIBLIOGRAFIA


  Cerca a Catàlegs:


.

Al Catàleg de les Biblioteques de la UAB podeu trobar informació sobre relacions laborals i aspectes relacionats amb el món del treball cercant de la manera següent:

Per a documents sobre les relacions laborals en general podeu cercar per la matèria:

- Relacions laborals

Per a qüestions més específiques podeu efectuar la cerca per les matèries següents:

- Arbitratge industrial
- Autogestió
- Comitès d’empreses
- Conciliació laboral
- Conflictes laborals
- Convenis col·lectius de treball
- Graduats socials
- Moviment obrer
- Negociacions collectives de treball
- Personal – Participació en l’administració d’empreses
- Relacions laborals comparades
- Relacions laborals especials
- Sociologia industrial

D’altra banda, si voleu informació sobre l’ensenyament de les Relacions Laborals, podeu cercar al catàleg per:

Relacions laborals – Ensenyament universitari

.

 

Al Catàleg Collectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) també podeu trobar informació de l’àmbit de les relacions laborals cercant en aquest catàleg per les matèries abans esmentades.

.

Al catàleg col·lectiu de les biblioteques universitàries espanyoles REBIUN hi podeu cercar les matèries relacionades anteriorment a l’apartat Consulta Avanzada.

 

  Cerca a Bases de dades:


Per obtenir més informació sobre el tema de les relacions laborals podeu cercar a les següents bases de dades especialitzades:

De l’àmbit de Dret:

.

La base de dades Aranzadi Bibliotecas conté legislació estatal, autonòmica, foral i europea, codis de legislació, projectes de llei i convenis col·lectius, jurisprudència, doctrina administrativa, bibliografia, contractes i formularis, notícies i dossiers pràctics.

.
A Bosch on line hi podeu trobar legislació, codis, noves lleis i convenis col·lectius, jurisprudència, circulars i altres documents de la Fiscalia, doctrina i bibliografia, contractes i formularis, dossiers temàtics i vídeos amb entrevistes a juristes.

.
La Ley digital conté legislació estatal, autonòmica, foral i europea, codis legislatius, convenis col·lectius de treball, jurisprudència, doctrina i bibliografia, contractes i formularis. També inclou a text complet revistes i llibres publicats per l’editorial La Ley.


.
A la base de dades LegalTrac hi podeu trobar citacions d’articles de revistes jurídiques, especialment de països de tradició anglosaxona, alguns són a text complet.

.
A Tirant on line hi podeu trobar legislació estatal, autonòmica, foral i europea, codis legislatius, jurisprudència, doctrina i bibliografia, contractes i formularis, dossiers i esquemes temàtics. També inclou informació jurídica internacional per a diferents països del món.

.
La base dades vLex Global conté legislació completa, codis i convenis col·lectius; jurisprudència, doctrina i bibliografia; contractes i formularis; notícies. També conté informació jurídica internacional.

• D’àmbit multidisciplinari:

.
El catàleg de les Bases de datos bibliográficas del CSIC conté la producció científica publicada a Espanya des dels anys 70. Fonamentalment recull articles de revistes i, de manera selectiva, actes de congressos, compilacions, informes i monografies.

.
Dialnet base de dades que conté el buidatge dels índexs de sumaris de la major part de les revistes científiques i humanístiques d’Espanya i Llatinoamèrica, també inclou llibres, tesis doctorals i altres tipus de documents.

.
A la base de dades Scopus es pot accedir des de l’any 1966 als resums, i des de l’any 1996 a les referències completes dels documents. Conté uns 5.300 títols de publicacions de l’àmbit de les ciències socials i humanitats.


  Cerca a Dipòsits Digitals:


Podeu obtenir informació sobre relacions laborals cercant per aquest terme als següents dipòsits digitals:

.
El DDD, Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l’eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat, alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada d’accés obert tot aplegant una gran diversitat pel que fa a suports, temàtica i tipologia de documents.

.
El RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya) és un repositori cooperatiu en el que es pot consultar la literatura de recerca de les universitats i centres d'investigació de Catalunya, com ara articles, treballs d’investigació/fi de màster, treballs/projectes fi de carrera, ponències de congressos, informes, documents de treball, etc.

.
El repositori cooperatiu TDX (Tesis Doctorals en Xarxa) conté, en format digital, les tesis doctorals llegides a les universitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes.

.
TESEO, base de dades del Ministerio de Educación que inclou les tesis doctorals llegides i aprovades a les universitats espanyoles des de 1976. Permet la cerca per autor, universitat, departament, director, matèria i resum. Inclou la descripció bibliogràfica i el resum, i en el cas de les tesis més recents es pot consultar el text complet.

 

RECURSOS


A continuació us relacionem tot un seguit de recursos web on hi podeu trobar informació referent a l’àmbit del treball i de les relacions laborals.


  Institucions i Organismes oficials:


De la UAB:

.
L’Institut d’Estudis del Treball (IET), va ser creat el 7 d’abril de 2011 com a Institut Universitari de la UAB. Té com a objectiu promoure, dur a terme i difondre la recerca entorn al món del treball. Conté les publicacions de l’Institut (articles, llibres, working papers, anuaris), informació de jornades i conferències i els projectes en curs.

• D’àmbit autonòmic:

.
El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL). Portal que conté informació rellevant relacionada amb convenis collectius, estudis i normativa laboral.

.
El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Inclou informes i dictàmens d’aquest òrgan consultiu i d’assessorament del Govern de la Generalitat en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals, també conté indicadors socioeconòmics i laborals.


.
El Departament d’Empresa i Ocupació. Generalitat de Catalunya. Conté informació sobre relacions laborals, seguretat i salut laboral, igualtat, convenis, formularis i documents.

.
L’Idescat. Conté estadístiques laborals; indicadors de conjuntura econòmica sobre el mercat de treball, la indústria i d’altres; informació estructural sobre població; condicions de treball, etc. i indicadors d’estructura econòmica referents a diferents sectors: construcció, serveis, indústria, turisme, etc.

.
L’Observatori d’Empresa i Ocupació. Hi podeu trobar informació sobre el mercat de treball, relacions laborals i qualitat en el treball, indicadors bàsics de producció, ocupació i atur.

.
El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Inclou orientacions per trobar feina, memòries del servei, normativa i convenis.

.
El Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). Conté informació sobre normativa laboral, l’acord interprofessional de Catalunya i models normalitzats de conciliació, mediació, arbitratge i vaga.


• D’àmbit estatal:

.
L’Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo. Hi podeu trobar normativa legal, documentació, publicacions, cursos de formació i informació de la participació en projectes d’àmbit europeu i internacional.

.
L’Observatorio de Condiciones de Trabajo (OECT). Conté informació relacionada amb les condicions de treball i les seves conseqüències per a la salut dels treballadors.


.
El Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Conté informació sobre la Seguretat Social, treball, immigració i emigració; estadístiques, publicacions del ministeri, legislació i mobilitat internacional.

.
La Secretaría de Estado de la Seguridad Social. Inclou informació sobre la cotització per a diferents col•lectius, convenis, normativa, formularis i models per presentar a les oficines de la Seguretat Social.

.
El SEPE - Servicio Público de Empleo Estatal. Inclou informació sobre treball, el sistema de prestacions, estadístiques i publicacions.

.
El Sistema Nacional de Empleo (SE). Portal que conté ofertes de treball dins el territori espanyol, ofertes de treball públic i ofertes de treball a Europa.

• D’àmbit europeu:

.
L’EURES – Portal europeo de la movilidad profesional. Conté informació sobre el mercat de treball, formació i condicions de vida i de treball a la Unió Europea.


.
El Portal de la Unió Europea – Treball i afers socials. Recull legislació, estadístiques i publicacions, possibilitats de financiació, subvencions, tot entorn al món del treball, també conté enllaços a institucions i organismes de la UE.

• D’àmbit internacional:

.
L’Organización Internacional del Trabajo (OIT). Conté informació sobre normes de treball internacional, convenis i recomanacions efectuades sobre el tema. Es poden consultar diverses bases de dades referents a estadístiques, normes i legislació sobre el treball.

  Altres recursos:


.
El Centre d’Estudis i Recerca Sindicals (CERES). Centre interdisciplinari especialitzat en economia, dret laboral i sociologia del treball. Hi podeu trobar convenis, legislació, jurisprudència, estadístiques i altres recursos.

.

El Diccionari de la negociació collectiva. Publicat pel Termcat, recull uns 600 termes propis de processos tan rellevants com les relacions collectives entre sindicats i empreses, les condicions laborals, els convenis collectius, la gestió dels recursos humans o les particularitats del mercat laboral.

.
L’European Trade Union Confederation (ETUC). Conté informació de resolucions i de les activitats i publicacions de la confederació.

.
La Guia temàtica sobre convenis col·lectius. Inclou recursos seleccionats per trobar convenis collectius per àmbit territorial (estatal, autonòmic i provincial), recursos web i els registres oficials on es poden trobar convenis col·lectius.

.
L’Observatorio RSE. Les activitats d’aquest observatori s’inscriuen en l’àmbit de l’avaluació i l’anàlisi comparada de les pràctiques empresarials en matèria de Responsabilitat Social de les Empreses. Conté publicacions, informació sobre jornades i cursos de formació presencial i online.

.
El Portal Concilia. Conté informació sobre legislació, empreses i Administracions que fomenten la conciliació i noves publicacions referents a la conciliació.

.
L’United Nations. Global Compact (Pacte Mundial de la ONU). Les empreses adherides a aquest pacte es comprometen a alinear les seves estratègies i operacions d’acord a deu principis universalment acceptats en quatre àrees temàtiques: drets humans, estàndards laborals, medi ambient i anti-corrupció.

 

 

Febrer 2014 · UAB · Biblioteca de Ciències Socials