GRUPS DE RECERCA

 

 
A continuació us detallem els grups de recerca vinculats als estudis de Relacions Laborals

.
.

El grup de recerca Drets dels Treballadors Espanyols i Estrangers (DRELATES) va ser reconegut com a grup emergent per la Generalitat de Catalunya l’any 2009.
La recerca dels membres del grup s’ha centrat en els darrers anys en matèries com el règim jurídic de l’ocupació de les persones amb discapacitat i en situació d’exclusió i en risc d’exclusió social, la participació de l’administració pública i dels representants dels treballadors en els processos de reestructuració empresarial, la responsabilitat social empresarial, el règim jurídic de l’ocupació dels treballadors d’edat i l’estudi de les permanents reformes legislatives en matèria de Dret del Treball i de la Seguretat Social.


.
El Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) va néixer com a grup de recerca formalment constituït el 22 de febrer de 1991.
L’objectiu fonamental del QUIT es centra en el desenvolupament i la consolidació d’una línia de recerca que relacioni els àmbits de treball i vida quotidiana.

.
La recerca del grup VIPAT - Violencia en la pareja y en el trabajo es basa en la violència en la parella i en el treball. També es centra en les problemàtiques socials associades a: violència, subjectivitat, gènere, relacions afectives, vincles, treball, xarxes socials, etc. des de diferents enfocaments i a través de diferents projectes d'investigació.

.PETRO – Persones que treballen en organitzacions

El grup Petro fa estudis d'avaluació de qualitat de vida laboral i de riscos psicosocials en el treball.
La seves línies de recerca estudien bàsicament l'impacte de les noves condicions (materials, tècniques, socials, contractuals i organitzacionals) de treball, en la qualitat de vida laboral, en l'emergència de nous riscos psicosocials i en la seva prevenció. Sobretot pel que fa a la relació sobrecàrrega de treball - burnout, violència ocupacional i qüestions sobre gènere i treball.

 

 

Febrer 2014 · UAB · Biblioteca de Ciències Socials