Google Scholar: cites
Function-Based vs. Meaning-Based Beliefs in Teaching Vocabulary
Ghaffarzadeh Hassankiade, Mozhgan Alsadat (Islamic Azad University (Teheran, Iran))

Data: 2012
Resum: Teachers are highly influenced by their beliefs, which are related to their ideas, to their views of the world and to their values and conceptions of their environment. Departing from the premise that teachers' beliefs are one of the most significant issues in education, this study investigates the effects of language teachers' beliefs about teaching vocabulary on learners' vocabulary intake in language learning classrooms. The research attempts to identify which one of the teachers' lexicon teaching beliefs is more effective in enhancing learners' vocabulary intake. The beliefs which are under question are divided into two groups: meaning-based and function-based beliefs about teaching lexicon. The study looks at the effect of teachers' actions (related according to their stated beliefs) on learning vocabulary by Iranian EFL learners. The findings indicate that: a) the learners who were taught by teachers that placed more emphasis on function-based beliefs are more successful in learning lexicon than those who were taught by teachers focusing more on meaning-based beliefs; b) the result is the same for both genders.
Resum: Inevitablemente, los profesores están altamente influenciados por sus creencias, que están relacionadas con sus ideas, sus opiniones sobre el mundo y sus valores y concepciones de su entorno. Partiendo de la premisa de que las creencias de los profesores son uno de los temas más importantes en la educación, este estudio investiga los efectos de las creencias de los profesores de lenguas sobre la asimilación de vocabulario por parte de los alumnos en cuanto al aprendizaje de idiomas. La investigación trata de determinar qué creencias del docente sobre el aprendizaje del léxico son más eficaces a la hora de aumentar la cantidad de vocabulario aprendido por los alumnos. Las creencias que están bajo cuestión se dividen en dos grupos: las creencias basadas en el significado y las creencias basadas en la función como base para la enseñanza y aprendizaje del léxico. El estudio analiza el efecto de las acciones de los docentes (categorizadas según sus creencias declaradas) en el aprendizaje de vocabulario de los estudiantes iraníes en una clase de inglés como lengua extranjera. Los resultados indican que: a) los alumnos que fueron enseñados por maestros que pusieron más énfasis en la función tienen más éxito en el aprendizaje de léxico que los alumnos que fueron enseñados por maestros centrados más en el significado, b) el resultado es igual para ambos sexos.
Resum: Inevitablement, els professors estan altament influenciats per les seves creences, que estan relacionades amb les seves idees, les seves opinions sobre el món i els seus valors i concepcions del seu entorn. Partint de la premissa que les creences dels professors són un dels temes més importants en l'educació, aquest estudi investiga els efectes de les creences dels professors de llengües sobre l'assimilació de vocabulari per part dels alumnes pel que fa a l'aprenentatge de idiomes. La investigació tracta de determinar quines creences del docent sobre l'aprenentatge del lèxic són més eficaços a l'hora d'augmentar la quantitat de vocabulari après pels alumnes. Les creences que estan sota qüestió es divideixen en dos grups: les creences basades en el significat i les creences basades en la funció com a base per a l'ensenyament i aprenentatge del lèxic. L'estudi analitza l'efecte de les accions dels docents (categoritzades segons les seves creences declarades) en l'aprenentatge de vocabulari dels estudiants iranians en una classe d'anglès com a llengua estrangera. Els resultats indiquen que: a) els alumnes que van ser ensenyats per mestres que van posar més èmfasi en la funció tenen més èxit en l'aprenentatge de lèxic que els alumnes que van ser ensenyats per mestres centrats més en el significat, b) el resultat és igual per ambdós sexes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Bellaterra journal of teaching and learning language and literature, Vol. 5, Núm. 4 (novembre-desembre 2012) , p. 20-41, ISSN 2013-6196

Adreça original: https://revistes.uab.cat/jtl3/article/view/v5-n4-ghaffarzadeh
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Bellaterra/article/view/290222
DOI: 10.5565/rev/jtl3.483


22 p, 640.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Bellaterra journal of teaching and learning language and literature
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-12-17, darrera modificació el 2021-12-11



   Favorit i Compartir