Avaluació ambiental de l'extracció del suro a Catalunya
Rives, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química)

Títol variant: Evaluación ambiental de la extracción del corcho en Cataluña
Data: 2013
Resum: Sense cap mena de dubte, el suro és un material natural i renovable. Tanmateix cal realitzar balanços materials i energètics per a determinar els impactes ambientals associats a l'extracció del material en els boscos. L'interès actual per a disposar de materials sostenibles o de baix impacte ambiental, és un motiu que justifica la realització d'estudis d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) del suro per tal de disposar de dades que permetin la presa de decisions a tots els actors implicats en la cadena d'extracció. El Grup d'investigadors que ha fet aquesta anàlisi s'anomena Sostenipra i, dirigit pels professors Jesús Rives, Xavier Gabarrell i Joan Rieradevall, fa anys que es dedica a l'estudi, desenvolupament i aplicació d'eines per a la sostenibilitat i la prevenció ambiental. Dins el marc de l'Ecologia Industrial (EI), treballa en els àmbits de l'anàlisi de ACV, l'ecodisseny, l'eco-eficiència, l'anàlisi de fluxos materials i energètics, aplicat als sistemes industrials, urbans i agrícoles, ja sigui a escala de producte, procés, local, regional i nacional.
Resum: Sin lugar a dudas, el corcho es un material natural y renovable. Sin embargo hay que realizar balances materiales y energéticos para determinar los impactos ambientales asociados a la extracción del material en los bosques. El interés actual por disponer de materiales sostenibles o de bajo impacto ambiental, es un motivo que justifica la realización de estudios de Análisis de Ciclo de Vida (ACV) del corcho para disponer de datos que permitan la toma de decisiones a todos los actores implicados en la cadena de extracción. El Grupo de investigadores que ha hecho este análisis llamado Sostenipra y dirigido por los profesores Jesús Rives, Xavier Gabarrell y Joan Rieradevall, hace años que se dedica al estudio, desarrollo y aplicación de herramientas para la sostenibilidad y la prevención ambiental. En el marco de la Ecología Industrial (EI), trabaja en los ámbitos del análisis de ACV, el ecodiseño, la eco-eficiencia, el análisis de flujos materiales y energéticos, aplicado a los sistemas industriales, urbanos y agrícolas , ya sea a escala de producto, proceso, local, regional y nacional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 82.8 KB

Español
3 p, 150.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-02-04, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir