Google Scholar: cites
Cruzando el charco. Voces de jóvenes latinos en Vitoria-Gasteiz
Orcasitas García, José Ramón
Monzón González, Javier
Montaña Espinosa, Gorka
Tarrio Bobón, Itziar
García Rodríguez, Saioa
Universidad del País Vasco

Títol variant: Travessar la bassa gran. Veus de joves llatins a Vitoria-Gasteiz
Títol variant: Crossing the ocean. The voices of Latin American young people in Vitoria-Gasteiz
Data: 2013
Resum: Una demanda de la Asociación Educativa Berriztu y de la Dirección de Inmigración y Gestión de la Diversidad del Gobierno Vasco nos ha llevado a desarrollar una investigación, aún sin terminar, en la que estudiamos los hábitos y las expectativas de futuro de jóvenes adolescentes de origen latinoamericano en la ciudad de Vitoria-Gasteiz. Tras un breve repaso por las investigaciones y los informes más cercanos a esta temática en nuestro contexto, presentamos las hipótesis de trabajo, así como las herramientas de recogida de información (encuesta, entrevista semiestructurada) de las cuales extraemos y relatamos aquí dos resúmenes de historias de vida de jóvenes. Finalizamos con algunas conclusiones que puedan dar pistas de futuro en el trabajo con toda la población adolescente.
Resum: Una demanda feta per l'Associació Educativa Berritzu i per la Direcció d'Immigració i Gestió de la Diversitat del Govern Basc ens ha portat a desenvolupar una recerca, en fase de finalització, en la qual estudiem els hàbits i les expectatives de futur dels joves adolescents d'origen llatinoamericà a la ciutat de Vitoria-Gasteiz. Després de fer un breu repàs a les investigacions i als informes més propers a aquesta temàtica que trobem en el nostre context, presentem la hipòtesi de treball, a més de les eines de recollida d'informació (enquesta, entrevista semiestructurada) de les quals obtenim informació. Així mateix, relatem dos resums d'històries de vida dels joves participants. Acabem l'article amb algunes conclusions que poden oferir claus de futur per al treball amb la població adolescent.
Resum: A request of Berriztu Education Association and the Department of Immigration and Diversity Management of the Basque Government has led us to develop an investigation, even unfinished, which studied the habits and future expectations of Latin-American young in the city of Vitoria-Gasteiz. After a brief review of the research and reports closer to this issue in our context, we present the working hypotheses and the data collection tools (questionnaire, semi-structured interview) and we report here two youth's life history summaries. We end with some conclusions that might give clues to future work with all the teenage population.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Hábitos ; Expectativas de futuro ; Adolescentes ; Inmigración ; Historias de vida ; Hàbits ; Expectatives de futur ; Adolescents ; Immigració ; Històries de vida ; Habits ; Expectations about the future ; Immigration ; Life stories
Publicat a: Educar, Vol. 49, Núm. 2 (Juliol-Desembre 2013) , p. 289-302, ISSN 2014-8801

Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v49-n2-orcasitas
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287084
DOI: 10.5565/rev/educar.421


14 p, 287.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-04, darrera modificació el 2021-12-11   Favorit i Compartir