Producció de biometà a partir de la co-digestió d'aigües residuals porcines i vitivinícoles
Salvat, J.
Biosca Vaqué, José Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Date: 2013
Description: 1 pag.
Abstract: One of the largest winery and cattle industry's environmental impacts is the one derived from the waste waters management. In this study, the problematic setting of residual waste waters produced in winery industry and swine industry is exposed, as well as the process, the microorganisms, the advantages and the limitations of co-digestion. A future application project of anaerobic co-digestion is proposed with an example focused on a catalane vineyard and a swine farm, with the purpose of reducing wastes, the main environmental impacts and the economic costs through both methane and electricity production.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Biologia Ambiental [2500251]
Study plan: Grau en Biologia Ambiental [813]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Biogàs ; Aigües residuals ; Depuració ; Tractament anaeròbic ; Biometà ; Aigües residuals porcines ; Aigües residuals vitivinícoles



1 p, 693.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Biosciences Faculty

 Record created 2013-12-10, last modified 2022-05-07



   Favorit i Compartir