Alimentació i nutrició al Vallès Occidental. Un segle i mig de canvis i permanències : 1787-1936
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica

Imprint: Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2012
Description: 26 p.
Abstract: En aquest treball s'analitzen els canvis que es produeixen en la dieta de la població de la comarca catalana del Vallès Occidental entre finals del segle XVIII i 1936, un període marcat per les grans transformacions econòmiques i socials que experimenta aquesta comarca amb el procés d'industrialització, d'urbanització, l'intens creixement demogràfic i la transformació de la seva agricultura. El resultat serà una millora i canvis importants en la composició de la dieta, que es poden emmarcar en el context de l'anomenada transició nutricional, i que acaben repercutint a llarg termini en un augment dels nivells de vida i de benestar de la població.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Series: Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat d'Història Econòmica. Documents de treball
Series: Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2012_05
Document: Working paper
Subject: Agricultura ; Història ; 1787-1936 ; Vallès Occidental (Catalunya) ; Nutrició



26 p, 97.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Working papers > Economic History Unit. Working papers

 Record created 2014-01-24, last modified 2024-05-25



   Favorit i Compartir