Prensa escrita y poder político en Argentina (2007-2013) : estudio de caso sobre Papel Prensa S.A
Traveria Celda, Antoni
Murciano, Marcial, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2013
Descripció: 318 p.
Resum: Papel Prensa es l' única empresa argentina fabricant de paper per a consum dels diaris. Els grups Clarín i La Nación han estat els seus accionistes majoritaris des del 1976, desprès del cop d' Estat cívic militar. El Govern va aconseguir aprovar el mes de desembre del 2011 una llei que declarava "d'interès públic" la producció, comercialització i distribució de paper per a diaris. El conflicte desfermat pel control de l'empresa paperera enfronta al poder executiu amb el poder dels grups de comunicació tradicionals amb una més gran influència social i també política. L' anàlisi de les informacions i opinions publicades mostren la progressiva polarització del país.
Resum: Papel Prensa es la única empresa argentina fabricante de papel para diarios. Los grupos Clarín y La Nación han sido sus accionistas mayoritarios desde 1976, tras el golpe de Estado cívico militar. El Gobierno logró aprobar en diciembre de 2011 una ley que declaraba de "interés público" la producción, comercialización y distribución de papel para diarios. El conflicto por el control de la empresa papelera enfrenta al poder ejecutivo y a los grupos de comunicación tradicionales con mayor influencia social y política. El análisis de las versiones contrapuestas a través de las opiniones publicadas, muestran la progresiva polarización del país.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial de Recerca en Comunicació i Periodisme
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Paper ; Indústria i comerç ; Argentina ; Premsa i política ; Política i govern ; 2007-2013



318 p, 6.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca en Comunicació Local (LOCALCOM)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir