Paràmetres sanguinis indicadors del nivell de benestar animal en bestiar porcí
Guàrdia, M. Dolors (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Parámetros sanguíneos indicadores del nivel de bienestar animal en ganado porcino
Data: 2013
Resum: Certs paràmetres sanguinis poden ser utilitzats com a indicadors del nivell de benestar o d'estrès dels animals, atès que els seus nivells varien segons les condicions de maneig del bestiar porcí durant el període ante mortem i la seva sensibilitat a l'estrès. Aquesta conclusió, i la relació entre aquests indicadors, els danys a la pell de la canal i les característiques de qualitat de la carn es desprenen dels resultats d'un estudi amb la participació d'investigadors de la UAB.
Resum: Ciertos parámetros sanguíneos pueden ser utilizados como indicadores del nivel de bienestar o de estrés de los animales, dado que sus niveles varían según las condiciones de manejo del ganado porcino durante el período ante mortem y su sensibilidad al estrés. Esta conclusión, y la relación entre estos indicadores, los daños a la piel de la canal y las características de calidad de la carne se desprenden de los resultados de un estudio con la participación de investigadores de la UAB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 30.7 KB

Español
2 p, 102.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-03, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir