Per què l'expansió de l'Univers és accelerada?
Pavón Coloma, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Additional title: ¿Por qué la expansión del Universo es acelerada?
Additional title: Why is the Expansion of the Universe Accelerated?
Date: 2014
Abstract: A la dècada de 1930 es va constatar que la distància entre les galàxies augmenta, i a finals del segle passat es va observar que el ritme d'expansió de l'Univers s'està incrementant. Aquest fet segueix plantejant problemes teòrics, i cap de les explicacions plantejades sobre què provoca aquesta expansió gaudeix de consens general. Sigui com sigui, l'Univers és un sistema macroscòpic ordinari que obeeix les lleis de la termodinàmica, segons les quals ha de tendir a un estat d'equilibri, i per això la seva expansió ha de ser accelerada.
Abstract: En la década de 1930 se constató que la distancia entre las galaxias aumenta, y a finales del siglo pasado se observó que el ritmo de expansión del Universo también. Este hecho sigue planteando problemas teóricos, y ninguna de las explicaciones planteadas acerca de qué provoca esta expansión goza de consenso general. Sea como sea, el Universo es un sistema macroscópico ordinario que obedece a las leyes de la termodinámica, según las cuales debe tender a un estado de equilibrio, y para ello su expansión ha de ser acelerada.
Abstract: In the 1930s, it was confirmed that the distance between galaxies was increasing, and at the end of the century it was observed that the rate of expansion of the universe was accelerating as well. This remains a theoretical problem, and there has been no consensus on any of the explanations about what causes this expansion. In any case, the Universe is an ordinary macroscopic system and obeys the laws of thermodynamics, according to which it must tend to a steady state, and for this reason its expansion should be expedited.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Juny 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 92.1 KB

Español
2 p, 104.4 KB

English
2 p, 106.7 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2014-09-05, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir