Compressió d'imatges de DNA microarray basada en autosimilaridad
Ruibal Montoro, Manuel
Hernández Cabronero, Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Compresión de imágenes de DNA microarray basada en autosimilaridad
Título variante: Image compression of DNA microarray based on self-similarity
Fecha: 2014-07-01
Resumen: Els experiments DNA microarray generen milers de dades en forma d'imatges al voltant de tot món. Aquesta informació ha de ser eficientment emmagatzemada ja que cal guardar fins que les tècniques d'investigació estiguin cent per cent desenvolupades i estandarditzades. A partir de l'estudi de les característiques de les imatges DNA microarray, aquest article descriu un algorisme de compressió d'imatge sense pèrdua basat en la autosimilaridad de les mateixes imatges. S'han generat taules de dades a partir d'experimentar amb la codificació definida en aquest article. Dels resultats obtinguts s'observa que en determinats casos s'aconsegueix obtenir una millora de fins a gairebé 2 bpp a la compressió d'una imatge codificada respecte a una sense codificar pel algoritme basat en la autosimilaridad. En altres casos aquesta codificació significa fins a 3 bpp d'empitjorament en els resultats. En conclusió, amb una tècnica encara per millorar s'ha demostrat que utilitzant la autosimilaridad de les imatges DNA microarray per fer una codificació és possible obtenir millors resultats de compressió.
Resumen: Los experimentos DNA microarray generan miles de datos en forma de imágenes alrededor de todo mundo. Esta información tiene que ser eficientemente almacenada ya que es necesario guardarla hasta que las técnicas de investigación estén cien por ciento desarrolladas y estandarizadas. A partir del estudio de las características de las imágenes DNA microarray, este artículo describe un algoritmo de compresión de imagen sin pérdida basado en la autosimilaridad de las mismas. Se han generado tablas de datos a partir de experimentar con la codificación definida en este artículo. De los resultados obtenidos se observa que en determinados casos se logra obtener una mejoría de hasta casi 2 bpp en la compresión de una imagen codificada respecto a una sin codificar por el algoritmo basado en la autosimilaridad. En otros casos esta codificación significa hasta 3 bpp de empeoramiento en los resultados. En conclusión, con una técnica aún por mejorar se ha demostrado que utilizando la autosimilaridad de las imágenes DNA microarray para realizar una codificación es posible obtener mejores resultados de compresión.
Resumen: DNA microarray experiments generate thousands of data into images all around the world. This information has to be stored efficiently and the need to save them until the research techniques are one hundred percent developed and standardized. From the study of the characteristics of DNA microarray images, this paper describes an algorithm for lossless image compression based on the self-similarity of them. Were generated from data tables to experiment with the coding defined in this article. The results obtained show that in some cases is possible to obtain an improvement of up to almost 2 bpp compression regarding a coded image by encoding a non-self-similarity-based algorithm. In other cases this coding means up to 3 bpp worsening results. In conclusion, a technique that still can be improved has shown that using the self-similarity of DNA microarray images to be coded is possible to obtain better compression results.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Grau en Enginyeria Informàtica [958]
Documento: bachelorThesis ; Text
Área temática: Menció Tecnologies de la Informació
Materia: Compressió d'imatges microarray ; Imatges microarray dna ; Codificació basada en autosimilaridad ; Compresión de imágenes microarray ; Imágenes microarray dna ; Codificación basada en autosimilaridad ; Compression of microarray images ; DNA microarray images ; Coding based on self-similarity9 p, 595.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2014-11-12, última modificación el 2021-07-07   Favorit i Compartir