Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/126295
Aplicació per a l'assignació automàtica de portes d'embarcament als vols d'un aeroport
Rea Nogales, Carlos
Benavente Vidal, Robert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Aplicación para la asignación automática de puertas de embarque a los vuelos de un aeropuerto
Títol variant: Application for the automatic assignation of gates to the flights of an airport
Data: 2014-06-30
Resum: En el següent article s'explica el desenvolupament d'un sistema d'assignació automàtica de portes d'embarcament als vols d'un aeroport, utilitzant tècniques heurístiques de cerca local. Els objectius d'aquest sistema són aconseguir reduir al mínim el nombre de portes que tenen vols en conflicte, el temps de retard dels vols i la distància que caminen passatgers en els transbords. El problema examinat és abordat com un problema de satisfacció de restriccions i cerca local. Aquest problema ha estat resolt mitjançant la metaheurística de cerca tabú i un algorisme voraç. S'ha implementat el sistema en el llenguatge de programació Java i s'ha avaluat el seu rendiment prenent com a referència dades reals de l'aeroport de Barcelona - El Prat. Els resultats obtinguts mostren que és un sistema robust i eficaç en l'assignació dels vols i que aquesta assignació depèn de les variables i restriccions del problema i alhora dels paràmetres de l'algorisme de cerca tabú.
Resum: En el siguiente artículo se explica el desarrollo de un sistema de asignación automática de puertas de embarque a los vuelos de un aeropuerto, utilizando técnicas heurísticas de búsqueda local. Los objetivos de este sistema son lograr reducir al mínimo el número de puertas que tienen vuelos en conflicto, el tiempo de retraso de los vuelos y la distancia que caminan los pasajeros en los trasbordos. El problema examinado es abordado como un problema de satisfacción de restricciones y búsqueda local. Este problema ha sido resuelto mediante la metaheuristica de búsqueda tabú y un algoritmo voraz . Se ha implementado el sistema en el lenguaje de programación java y se ha evaluado su rendimiento tomando como referencia datos reales del aeropuerto de Barcelona – El Prat. Los resultados obtenidos muestran que es un sistema robusto y eficaz en la asignación de los vuelos y que esta asignación depende de las variables y restricciones del problema y a su vez de los parámetros del algoritmo de búsqueda tabú.
Resum: The following article explains the development of an automatical Airport Gate Assignment system, using heuristic tecniques of local search. The objectives of this system are to achieve a minimization in the number of gates with flights in conflict, the delay of the flights and the distance walked by the passengers in a transfer. The examined problem is tackled as a Constraint satisfaction problem and local search. This problem has been solved through the metaheuristic of tabu search and a greedy algorithm. The system has been implemented in the programmation language java and its performance has been evaluated taking as a reference real data from Barcelona's Prat Airport. The obtained results show that this is a robust and efficient system for flight assignments and that this assignation depends both on restrictions and variables of the problem and the algorithm parameters of the tabu search.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Assignació de portes als vols d'un aeroport ; Cerca tabú ; Problema de satisfacció de restriccions ; Cerca local ; Asignación de puertas a los vuelos de un aeropuerto ; Búsqueda tabú ; Problema de satisfacción de restricciones ; Búsqueda local ; AGAP (Airport Gate Assignment Problem) ; Tabu search metaheuristic ; CSPs (Constraint satisfaction problem)10 p, 1004.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir