Exploració computacional i psicofísica de l'origen de les categories del color
Parareda Fortuny, Aleix
Pàrraga, Alejandro, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Exploración computacional y psicofísica del origen de las categorías del color
Títol variant: Psychophysical and computational exploration of the origin of color categories
Data: 2014-06-30
Resum: Aquest article presenta un estudi sobre l'origen de les categories del color tan perceptualment com computacionalment. A partir d'un estudi previ que s'explica de manera detallada en el cos d'aquest article, s'ha generat un model computacionalment capaç d'assignar a cada punt d'una imatge la seva pertinença a cada una de les onze categories definides per B. Berlin i P. Kay. Aquest model es basa en la creació d'un conjunt de funcions el•líptiques que defineixen les fronteres de cada color. Al final de l'article es presenten els resultats obtinguts juntament amb la discussió i justificació corresponents.
Resum: Este artículo presenta un estudio sobre el origen de las categorías del color tanto perceptualmente como computacionalmente. A partir de un estudio previo que se explica de forma detallada en el cuerpo de este artículo, se ha generado un modelo computacionalmente capaz de asignar a cada punto de una imagen su pertinencia a cada una de las once categorías definidas por B. Berlin y P. Kay. Este modelo se basa en la creación de un conjunto de funciones elípticas que definen las fronteras de cada color. Al final del artículo se presentan los resultados junto con la discusión y justificación correspondientes.
Resum: This paper presents a study about the origin of both perceptual and computational color categories. This paper is based on a previous study explained in detail in the body of this article. The study presented on this paper has generated a computational model capable of assigning each point of an image to the category it belongs based on eleven defined by B. Berlin and P. Kay. This model is based on the description of a set of elliptic functions that define the boundaries of each color. Results along with discussion and corresponding justification are presented at the end of the article.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Aparença del color ; Categorització del color ; Cielab ; Fronteres del color ; LMS ; Lsy ; Apariencia del color ; Categorización del color ; Fronteras del color ; Color appearance ; Color boundaries color categoritzation ; Color naming10 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir