Avaluació pràctica del protocol d'encaminament d'Internet BGPv4
Serra Petit, Roger
Borrell i Viader, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Evaluación práctica del protocolo de encaminamiento de Internet BGPv4
Títol variant: Practical evaluation of Internet routing protocol BGPv4
Data: 2014-06-30
Resum: En aquest article es fa una breu explicació teòrica sobre el funcionament bàsic del protocol d'encaminament BGP, juntament amb una simulació pràctica mitjançant el software Quagga. En la part teòrica s'explica quin és l'ús principal d'aquest protocol, que és un sistema autònom i quins tipus hi ha, quin tipus de taules d'encaminament utilitza, quins són els missatges que s'intercanvien dos routers veïns durant una sessió BGP i quines extensions de seguretat existeixen per cobrir les principals vulnerabilitats conegudes. A continuació s'explica com realitzar la configuració dels dimonis zebra i bgpd del software Quagga de cadascuna de les 5 màquines virtuals que formen l'escenari de proves, mostrant les diferents comandes de configuració que existeixen i per a que serveixen. Finalment, en la simulació es mostren els missatges que s'intercanvien els routers BGP i com es modifiquen les seves taules d'encaminament. També es simula una fallada de la connexió entre dos routers BGP per demostrar com el protocol és capaç de sobreposar-se a aquest tipus de circumstancies. Mitjançant aquesta simulació es demostra com el protocol BGP és molt fiable i és capaç d'adaptar-se a qualsevol topologia de la xarxa.
Resum: En este artículo se realiza una breve explicación teórica sobre el funcionamiento básico del protocolo de encaminamiento BGP, juntamente con una simulación práctica mediante el software Quagga. En la parte teórica se explica cuál es el uso principal de este protocolo, que es un sistema autónomo y que tipos hay, que tipos de tablas de encaminamiento utiliza, cuáles son los mensajes que se intercambian dos routers vecinos durante una sesión BGP y que extensiones de seguridad existen para cubrir las principales vulnerabilidades conocidas. A continuación se explica cómo realizar la configuración de los demonios zebra y bgpd del software Quagga de cada una de las máquinas virtuales que forman el escenario de pruebas, mostrando los diferentes comandos de configuración que existen y para que sirven. Finalmente, en la simulación se muestran los mensajes que se intercambian los routers BGP y como se modifican sus tablas de encaminamiento. También se simula una fallada de la conexión entre dos routers BGP para demostrar como el protocolo es capaz de sobreponerse a este tipo de circunstancias. Mediante esta simulación se demuestra como el protocolo BGP es muy fiable y es capaz de adaptarse a cualquier topología de red.
Resum: This article provides a brief theoretical explanation about the BGP Routing protocol basic operation, together with a practical simulation using the Quagga software. In the theoretical part it is explained which is the main use of this protocol, what an autonomous system is and what kinds are there, what kinds of routing tables uses, which kind of messages are exchanged between two neighbour routers during a BGP session and what security extensions exists to cover the main known vulnerabilities. Following this, it is explained how to configure zebra and bgpd daemons from Quagga software for all the 5 virtual machines that form the test scenario, showing the configuration commands used. Finally, at the simulation there are shown the different messages that routers exchanged and how their routing tables are modified. A failure of the connection between two BGP routers is also simulated to demonstrate how this protocol is able to overcome such circumstances. By means of this simulation is demonstrated that BGP protocol is very reliable and it is able to adapt to any network topology.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Border Gateway Protocol (BGP) ; Quagga ; Sistema Autònom (SA) ; Routing Information Base (RIB) ; Missatge Update ; Vector de ruta ; Atributs de ruta ; BGP segur (S-BGP) ; Sistema Autónomo (SA) ; Mensaje Update ; Vector de Ruta ; Atributos de Ruta ; BGP seguro (S-BGP) ; Autonomous System (AS) ; Update Message ; Path Vector ; Path Attributes ; Secure BGP (S-BGP)12 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir