Evaluación del óxido de titanio para evitar la formación de biofilms.
Ripollès Àvila, Carolina
Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Evaluation of titanium oxide in order to avoid the development of biofilms
Fecha: 2013
Descripción: 23 pag.
Resumen: Inasmuch as the presence of biofilms in the Food Industry is one of the most important problems, both technological and Public Health, it is important to avoid the development of these biofilms in food contact surfaces or, if they are already established, it is important to destroy them. Various materials with biocides have been developed, but it is still necessary to prove its safety. One variant that could achieve good results is the use of TiO2, which under UV irradiation and a specific humidity, can generate a photocatalytic reaction that can attack and break the outer membrane of the bacterial cell, being able to inactivate free microorganisms or attached in biofilms.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: bachelorThesis ; Text



23 p, 603.6 KB

Póster en anglès
1 p, 526.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Veterinaria. TFG

 Registro creado el 2015-02-11, última modificación el 2019-07-16



   Favorit i Compartir